Industry Wire

Geplaatst door Dertig in een Dozijn

Podcast Dertig in een Dozijn

Waarom is dertig worden toch zo’n ding? Zodra je de dertig passeert, ontstaat er een druk om bepaalde boxen af te tikken. Je moet de ware liefde hebben gevonden, een succesvolle maatschappelijke carrière hebben, het liefst in je droombaan die ook nog eens je passie is terwijl je woont in een koophuis. Maar wat als je hier nog helemaal bent? Een punt wat voor veel dertigers herkenbaar is.

In de podcast Dertig in een Dozijn banen Peet en Jorien zich een weg door het mijnenveld de dertiger jaren heen door elke aflevering samen met een expert een antwoord te vinden op een dertigersdilemma. Hoe koop je een huis alleen in deze economie, is Botox bittere noodzaak vanaf je dertigste, eicellen invriezen – waar begin je en vanaf welke leeftijd, in welke kunst moet je investeren, waar begin je met beleggen en hoor je er eigenlijk wel bij zonder schaamlipcorrectie? Peet en Jorien verschillen als dag en nacht en vragen, ieder op hun eigen manier, maar met een goede dosis humor en zelfspot, de experts de hemd van het lijf. De experts die aansluiten zijn allen expert in hun eigen vakgebied. Denk aan een cosmetisch arts, een makelaar, een coach gespecialiseerd in millennials, een fertiliteitsarts, de bestsellerauteur van het boek ‘twintigers twijfels & dertigersdilemma’s’ en nog veel meer. Het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen met herkenbare onderwerpen voor elke dertiger (en misschien ook wel voor de twintiger en veertiger). Elke dinsdag staat de aflevering online op Apple, Spotify en de website.

Peet Witzel
Peet, 31, verloofd, wonend in Amsterdam en in loondienst, begon op jonge leeftijd als model en woonde op haar 16e al in Milaan. Ze heeft tot haar 23e meer geleefd en harder door het leven geraasd dan menig ander en verhuisde als escape naar Nieuw Zeeland, letterlijk zo ver weg als ze kon. Van buiten lijkt haar leven goed op orde, met een fijn huis, verloofde en een hond, maar binnen in haar hoofd is het een chaos en moet Peet zichzelf de hele tijd geruststellen dat het wel goed komt en alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen. Persoonlijke dertigers dilemma’s: moet ze haar eitjes invriezen, hoe werkt botox en hoe vindt ze haar passie en maakt daar haar werk van?
IG: @itspeet

Jorien de Jongste
Jorien, 38, wonend in Amsterdam en freelancer in de e-commerce, is een Haagse kakker met een rechtenstudie op zak, waar ze precies helemaal niks mee doet. Ze is de afgelopen jaren, na zich jarenlang geconformeerd te hebben aan het keurslijf, gaan uitzoeken wat zíj eigenlijk leuk vindt, wie ze is en wil zijn. Maar bovenal hoe je je leven inricht als je níet op je 30e huisje boompje beestje hebt. Strevend naar het leven van Carrie Bradshaw, blijkt in de praktijk dat het vrijgezellenleven vaak meer gemeen heeft met dat van Bridget Jones. Ze baant zich een weg door al het geweld wat men ook wel het leven noemt, als vrijgezel in Amsterdam met alle obstakels waar je als dertiger mee te maken krijgt. Ze heeft een ochtendhumeur, zou graag langere benen willen en staat doodsangsten uit voor muizen. Haar persoonlijke dertigers dilemma’s zijn: hoe koop je een huis alleen, is beleggen een goed idee en wat doe je met vriendinnen die veranderen in uber moeders?
IG: @joriendejongste

Contact: vragen@dertigineendozijn.nl
IG: @dertigineendozijn

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht