Industry Wire

Geplaatst door G DATA CyberDefense

Podcast G DATA: Dag van de Privacy – Big brother is watching you!

G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’

Op 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Ook worden bedrijven en organisaties op deze dag aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.

In deze podcast legt security evangelist Eddy Willems waar deze bijzondere dag voor staat. Daarnaast vertelt hij wat voor impact het verzamelen van (big) data heeft op onze privacy. Wat doen bedrijven met deze data? En is het wel legaal om zulke grote hoeveelheden data te verzamelen? Ook gaat Eddy in over de tactieken die kwaadwillenden gebruiken om de privacy van slachtoffers schenden. Ontdek daarnaast hoe je jouw privacy het beste kunt beschermen online en wat je moet doen als je privacy is geschonden.

De podcast kunt u beluisteren en downloaden via: https://open.spotify.com/show/4fVfh5EMTZah21ApH5Sx96

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht