Industry Wire

Geplaatst door Panasonic

Politievoertuig 2.0 verhoogt effectiviteit van de politie

Politieagenten hebben in hun auto toegang tot een schat aan waardevolle informatie, gaande van details over hun volgende opdracht tot databanken met nuttige informatie en belangrijke desktoptoepassingen. Dankzij een nieuwe technologische oplossing kunnen agenten deze digitale intelligentie op ook straat gebruiken, buiten hun voertuig.

De belangrijkste spelers op het gebied van noodhulptechnologie – Panasonic, B&T Solutions, Rohde & Schwarz Cybersecurity en Tonfunk – hebben de handen ineengeslagen om een complete Politievoertuig 2.0-oplossing aan te bieden. Het populaire Tonfunk Polaris interactieve controlesysteem, dat in politievoertuigen gebruikt wordt, kan voortaan ook daarbuiten gebruikt worden via een beveiligde verbinding met een Panasonic Toughbook. De ultieme mobiele oplossing van Panasonic Toughbook zorgt voor optimale en veilige toegang tot data, waar de gebruiker zich ook bevindt.

“Het gebruik van mobiele technologie bij hulpdiensten neemt toe. Bij politie- en reddingsoperaties, waar de omstandigheden en de betrokken eenheden vaak per oproep anders zijn, kan een vlotte communicatiestroom cruciaal zijn voor het succes ervan. Een flexibel en aanpasbaar commando- en controlesysteem en betrouwbare hardware vormen de basis voor een succesvolle interventie. Panasonic is een van de toonaangevende leveranciers van mobiele technologie en heeft een lange geschiedenis in het leveren van oplossingen aan het leger, de overheid en de professionele industrie”, vertelt David Müller, Key Account Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business Division.

Met ondersteuning van Rohde & Schwarz Cybersecurity voldoet de verbinding aan de door BSI goedgekeurde IT-beveiligingsnormen met een beveiligde browser, VPN-client software en encryptie van de harde schijf. De oplossing is ook VS-NfD goedgekeurd voor beveiligde gegevens.

B&T Solutions, specialist op het gebied van integratie van hulpdiensten, zorgt ervoor dat de apparaten veilig en ergonomisch worden geïnstalleerd, of ze nu vooraan in de voertuigen worden geplaatst of worden opgeborgen voor gebruik bij het verlaten van de voertuigen.

“Met deze oplossing kunnen agenten het scherm van het Polaris-systeem in de auto spiegelen op de robuuste tablet en hebben ze ook toegang tot politiesystemen buiten de auto. Gedetailleerde informatie kan dan direct op locatie worden ingevoerd. Zo besparen ze kostbare administratieve tijd. Maar daarnaast kunnen ze de tablet ook gebruiken om foto’s te maken, bijvoorbeeld op de plaats van een verkeersongeval”, vertelt David Müller, Key Account Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business Division.

De Toughbook tablet kan in de lastigste omstandigheden buiten worden gebruikt. Het scherm is gemakkelijk af te lezen en te gebruiken in direct zonlicht of bij slecht weer. Daarnaast is de tablet bestand tegen vallen, stof, water en extreme temperaturen en kan hij met of zonder toetsenbord worden gebruikt. De lange gebruiksduur van de batterij is eenvoudig te verlengen doordat de batterij vervangen kan worden zonder dat het apparaat uit gezet hoeft te worden.

Bovendien zorgt het gebruik van de Toughbook voor een naadloze real-time verbinding tussen alle deelnemers. Het apparaat heeft een intuïtieve, aanraakgevoelige interface en is ideaal voor evidence-based documentatie en nauwkeurige evaluatie van operaties.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl


Over Panasonic Group
Als wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de sectoren consumentenelektronica, huisvesting, automobiel, industrie, communicatie en energie, is de Panasonic Group op 1 april 2022 overgeschakeld op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als holdingmaatschappij en acht ondernemingen die onder haar koepel zijn gepositioneerd. Opgericht in 1918 zet de Groep zich in voor het verbeteren van het welzijn van mens en maatschappij en voert zij haar activiteiten uit op basis van oprichtingsprincipes die worden toegepast om nieuwe waarde te genereren en duurzame oplossingen te bieden voor de wereld van vandaag. De Groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 56,40 miljard euro (7,388,8 miljard yen) voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2022. Toegewijd aan het verbeteren van het welzijn van mensen, is de Panasonic Group verenigd in het leveren van superieure producten en diensten om u te helpen op uw best te leven. Voor meer informatie over de Panasonic Group, bezoek: https://holdings.panasonic/global/

Over Panasonic Connect Europe
Panasonic Connect Europe is op 1 oktober 2021 van start gegaan als een nieuwe, wendbare organisatie met een Business-to-Business focus. Onder leiding van CEO Hiroyuki Nishiuma wil het bedrijf, met meer dan 400 werknemers, bijdragen aan het succes van zijn klanten door middel van innovatieve producten en geïntegreerde systemen en diensten. Het doel is een visie te bieden die een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop mensen werken, de samenleving vooruit zal helpen en mensen zal verbinden met de wereld van morgen.

Panasonic Connect Europe heeft zijn hoofdkantoor in Wiesbaden, Duitsland en omvat de volgende businessunits:

  • De afdeling Mobile Solutions Business helpt mobiele werknemers hun productiviteit te verbeteren met een gamma robuuste Toughbook-notebooks, zakelijke tablets en handhelds.
  • De afdeling Media Entertainment omvat Visual System Solutions, dat een gamma betrouwbare projectoren met hoge helderheid en hoogwaardige beeldschermen aanbiedt, en Broadcast & ProAV, dat Smart Live Production-oplossingen aanbiedt, met een end-to-end-portfolio bestaande uit PTZ- en systeemcamera’s, camcorders, het Kairos IT/IP-platform, switchers en robotoplossingen die op grote schaal worden ingezet voor het vastleggen van live-evenementen, sportproducties, televisie en xR-studio’s.
  • Business and Industry Solutions, dat technologieoplossingen op maat levert voor de retail-, logistiek- en productiesector. Deze oplossingen zijn ontworpen om de operationele efficiëntie te verhogen en de klantervaring te verbeteren, zodat bedrijven elke dag optimaal kunnen presteren.
  • Panasonic Factory Solutions Europe, dat een breed scala aan slimme fabrieksoplossingen verkoopt, waaronder oplossingen voor elektronicaproductie, robot- en lassystemen en de ontwikkeling van softwareoplossingen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht