Industry Wire

Geplaatst door Potje

Potje – digitale geldpot voor groepen

Hoe kan je sparen in een tijd van dure boodschappen en hoge energiekosten makkelijk en leuk maken? Als het aan het spaarplatform Potje ligt door in de app een ‘potje’ aan te maken en vervolgens vrienden, familie of collega’s uit te nodigen om samen te kunnen gaan sparen. Op die manier speelt de app in op spaarders die graag een doel willen behalen. Denk aan een potje voor een gezamenlijke vakantie, een inzamelingsactie van de sportclub, de aankoop van een nieuwe koelkast in een studentenhuis of voor een teamuitje met de collega’s.

Samen sparen voor een doel is ingewikkeld. Dat ziet ook de oprichter van Potje Bastiaan Reurink. “Vele Nederlanders willen sparen, maar hebben moeite om dit te vertalen naar actief spaargedrag. Laat staan samen in een groep.” De directe behoefte voor ons platform komt voort uit de moeilijkheidsgraad om een groep dezelfde kant op te laten bewegen. Als je op een spontane avond uit bedenkt dat het wel eens leuk is om samen op vakantie te gaan, dan mislukt de uitvoering al de volgende dag omdat niemand de verantwoordelijk op zich wilt nemen om het geld te verzamelen. Wij zorgen dat die rol super makkelijk wordt door het mogelijk te maken om bij ons een gezamenlijk potje aan te maken, lichte groepsdruk te creëren om op tijd te betalen en het spaarproces in te zetten om met elkaar toe te leven naar het uiteindelijke doel.

Effectief sparen: doelsparen

Sparen voor een doel is één van de meest effectieve methodes om geld te sparen, zo stelt ook het Nibud. Of mensen goed kunnen sparen hangt natuurlijk af van de inkomsten, maar veelal hangt het samen met financieel gedrag. Ook met een laag inkomen is het mogelijk om er, met de juiste gewoontes en vaardigheden, een gezonde financiële huishouding op na te houden.

 

Via Potje kan daarom iedere gebruiker een digitale geldpot openen en vrienden uitnodigen om deel te nemen. Hierbij kan je de pagina van een potje aanpassen met een leuke foto en kan iedereen die deelneemt een mooie profielfoto en bijnaam uitkiezen. Omdat Potje via iDeal werkt kun je via vrijwel elke bank geld overmaken. De app geeft ook automatische reminders wanneer gebruikers een bedrag moeten overmaken en stimuleert de groep om gezamenlijk hun doel te behalen.

In de toekomst gaat het team van Potje zich meer en meer richten op spaarhulp, voor groepen en individuen. Iets wat alle Nederlanders wel kunnen gebruiken in deze dure tijden!

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht