Industry Wire

Geplaatst door Pozyx

Pozyx wordt technologie partner van de Euro Hockey League – EHL

Tijdens het Europese clubkampioenschap voor de Heren, dat dit weekend in Barcelona plaatsvond, tekende Pozyx een samenwerkingscontract met de Europese Hockey League (EHL) (https://ehlhockey.tv/). Pozyx NV (www.pozyx.io) wordt een technologie partner van de EHL. Pozyx ontwikkelt een trackingsysteem op basis van ultra wideband (UWB) technologie. Het systeem zal gebruikt worden tijdens een aantal geplande evenementen in 2020 en 2021. Zowel de spelers, de coaches en het publiek zullen toegang krijgen tot de tracking data. Via een aantal interactieve dashboards zal iedereen binnenkort de wedstrijden zelf kunnen analyseren. De tracking data zal ook gebruikt worden om de camerasystemen aan te sturen. Op die manier kunnen de hockeywedstrijden nog dynamischer in beeld worden gebracht.

Hans-Erik Tuijt, voorzitter van EHL, bestempeld de samenwerking als bijzonder positief: “Met Pozyx kunnen we de hockeysport toegankelijker maken voor het publiek.”. Michael Van de Velde, VP Sales en marketing bij Pozyx stelt: “dankzij onze schaalvoordelen en onze ervaring in Automotive en Aerospace kunnen we onze technologie aan een democratisch prijspunt introduceren in de hockeysport.”.

De samenwerking tussen beide partijen werd gefaciliteerd door Orange Sports Forum (https://www.orangesportsforum.com/) en Agoria (https://www.agoria.be/). Parallel met het Europees kampioenschap dat vorig jaar in Antwerpen plaatsvond, organiseerden Camil Smeulders (Orange Sports Forum) en Diego Algaba (Agoria) een netwerkmoment op het Nederlands Ereconsulaat. Camil Smeulders geeft aan: “met deze type events willen we sport en technologie dichter bij elkaar brengen. De contracten die getekend werden in de nasleep van het EK tonen dat de vraag vanuit de sport groot is! Pozyx toont hoe snel het kan gaan wanneer de juiste mensen aan tafel aanschuiven”.

Pozyx plant een brede lancering van het trackingsysteem in de lente van 2020. De commercialisatie en distributie van dit systeem zal opgenomen worden in een partnership met Recreational Systems International.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht