Industry Wire

Geplaatst door PQR

PQR Academy voor ambitieuze IT’ers opent vandaag officieel haar deuren

De Meern/Amsterdam – Vandaag, 19 september 2017, opent de PQR Academy zowel in de Meern als Amsterdam haar deuren. De PQR Academy is opgezet door PQR, dé toonaangevende IT-partner in Nederland. Met dit nieuwe initiatief richt PQR zich op zowel starters als ervaren IT’ers met een aantrekkelijke combinatie van leren en werken. Afhankelijk van reeds opgedane kennis en ervaring kan er in een traject van een aantal jaar doorgegroeid worden naar een functie als consultant, senior managed services engineer of system engineer.
Wat is de PQR Academy?
De PQR Academy is een gepersonaliseerd opleidingsprogramma waar ambitieuze IT’ers on the job opgeleid worden. Op deze manier kunnen ze zichzelf ontwikkelen in het veld van hun keuze, wat aansluit op hun opleiding en voorkennis. Alle trainees krijgen een uitgebreid, op maat gemaakt opleidingstraject waarmee ze zowel aan hun persoonlijke ontwikkeling als aan hun carrière kunnen werken. Op basis van het opleidings- en kennisniveau van de afgestudeerde wordt het niveau en de functie waarop de trainee instroomt bepaald. Voor de starter, de medior en de professional zijn verschillende instroommomenten gedefinieerd.
Yorick Klardie (23), PQR’s eerste trainee: “Ik heb gekozen voor de PQR Academy omdat ik veel behoefte heb aan kennis maar liever werk dan leer. Bij PQR leer ik terwijl ik werk en dat past goed bij mij. Daarnaast investeert PQR door middel van de Academy echt in mij en dat merk je: ik heb een coach en collega’s die mij dagelijks ondersteunen en PQR stelt tijd en middelen ruim beschikbaar. De open, relaxte sfeer bij PQR sprak mij meteen aan en in vergelijking met andere IT-organisaties waar ik heb gewerkt, zijn de lijnen kort, wat samenwerken makkelijk en overzichtelijk maakt. Ik ben begonnen als onderdeel van het incidententeam omdat dat aansloot bij mijn opleiding en eerdere werkervaring. Ik kreeg echter al snel de kans om door te stromen naar het on-site supportteam, waardoor ik nu ook veel op locatie bij een gerenommeerd advocatenkantoor werk. Ik werk momenteel nog als allrounder, ik wil graag alle opties open houden, maar ik weet zeker dat ik uiteindelijk op een andere fijne plek binnen PQR terecht zal komen, omdat PQR doorgroeien mogelijk maakt.”
Visie
Robin de Vries, Business Development & Innovatie van PQR, houdt zich bezig met de ontwikkelingen binnen het IT landschap: “In het snel veranderende IT-landschap en de digitaliserende samenleving, volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Wij zijn er bij PQR van overtuigd dat je nooit bent uitgeleerd en dat is dan ook de basis voor onze Academy. Wij geloven dat je, door jezelf uit te blijven dagen en je kennis te verbreden, je niet alleen jezelf verbetert maar ook je toekomstmogelijkheden. Onze medewerkers maken het verschil in de kwaliteit van onze dienstverlening. We zijn continu opzoek om onze medewerkers naar een top niveau op te leiden.”
Voor wie is de PQR Academy?
De Academy focust zowel op net afgestudeerde als ervaren IT’ers, van MBO (niveau 4) tot HBO en universitair opgeleiden. Binnen de PQR Academy wordt leren met werken afgewisseld, wat zorgt voor een gevarieerd en praktisch ingestoken opleidingstraject. De minst ervaren trainees beginnen als end user support medewerker, waarna zij binnen de Academy door kunnen groeien tot senior managed service engineer, senior system engineer, (senior) consultant of solution architect. De meer ervaren trainees stromen hoger in en werken direct naar een specialisatie toe.
Aanmelden?
Interesse in de PQR Academy? Hier vind je meer informatie en kun je je CV en motivatiebrief uploaden. Voor vragen kun je je wenden tot Esther Saija, esther.saija@pqr.nl.
***
Over PQR
PQR adviseert, levert én beheert hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.
PQR gelooft dat IT hét middel is om voorop te lopen en ambities waar te maken. De IT-professionals van PQR streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers. PQR is opgericht in 1990 en heeft kantoren in De Meern en Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.pqr.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht