Industry Wire

Geplaatst door pr.co

pr.co neemt online pr-leerplatform Pioneer Academy over

De overname helpt pr.co een nieuwe doelgroep te bereiken en PR toegankelijker te maken voor bedrijven van elk formaat, dus ook startups

Amsterdam – 21 februari 2023 – pr.co, gespecialiseerd in websites en software voor pr-teams, kondigt de overname aan van het pr-educatieplatform Pioneer Academy. Met deze overname maakt pr.co pr bereikbaar voor elk bedrijf, ook die zonder budget om een pr-bureau in te schakelen. De acquisitie van Pioneer Academy is een grote stap richting pr.co’s ambitie om verder te gaan dan software: door naast technische ondersteuning ook inhoudelijk bij te dragen aan het pr-succes van hun klanten.

Pioneer Academy is opgericht om marketers en founders te helpen hun startup te laten groeien met public relations. Het platform helpt gebruikers om met een startup mindset zelf een succesvolle pr-strategie te bouwen. Met een brede reeks videocursussen, masterclasses en guides kan iedereen eenvoudig aan de slag met pr.

Bianca Zwart startte Pioneer Academy in 2021 en kreeg later versterking van pr-specialist Sabine de Witte. Beide oprichters blijven op de achtergrond betrokken bij de groei van het platform.

“Niet alle pr-bureaus zijn gespecialiseerd in pr voor startups. Startups hebben een pr-strategie nodig die het hoge tempo waarin deze bedrijven werken bijbeent en een beperkt budget zo effectief mogelijk weet in te zetten. Pioneer Academy geeft hen de tools en kennis om om precies dat te kunnen doen. We zijn super enthousiast over de samenwerking met pr.co en zijn ervan overtuigd dat zij het platform naar een nog hoger niveau zullen tillen” – Bianca Zwart, oprichter Pioneer Academy

pr.co, ooit ontstaan binnen de fysieke newsroom van techmagazine TNW, schudt sinds de oprichting de traditionele pr-wereld op. Dit doen ze door het stimuleren van kennisdeling binnen de pr-community, door het organiseren van meetups en ontbijtsessies en het publiceren van honderden blogs, handleidingen en boeken in samenwerking met pr-experts. In een wereld die meer en meer transparantie verlangt, is pr de toekomst. Door open te communiceren kan pr bedrijven helpen ethischer, duurzamer en meer maatschappelijk bewust te worden.

De acquisitie van het online leerplatform geeft pr.co de mogelijkheid om die visie mondiaal uit te rollen met betaalbare cursussen die, samen met hun online newsrooms, marketeers en pr-professionals direct in staat stellen hun merk sterker in de markt te zetten.

“Wij geloven dat pr de kern vormt van elke organisatie. Consumenten eisen steeds meer ethisch gedrag, transparantie en duurzaamheid van de merken. Public relations is een essentieel instrument geworden voor de groei van organisaties, ongeacht de omvang. Met deze overname zal pr.co pr-professionals nog beter helpen om zo goed mogelijk te communiceren waar ze voor staan.” – Jeroen Bos, CEO pr.co

pr.co gaat zich richten op de groei van het aantal gebruikers en het bouwen van nieuwe cursussen. Samen met pr-experts, zoals de oprichters van Pioneer Academy, zal pr.co cursussen ontwikkelen die alle aspecten van pr omvatten, van relaties met media en investeerders tot bedrijfs- en crisiscommunicatie.

Early access Pioneer Academy
De komende weken werkt pr.co aan de ontwikkeling van een nieuw leerplatform om de cursussen van Pioneer Academy verder uit te breiden. Dit nieuwe platform zal begin april beschikbaar zijn voor het publiek.

Om alvast een idee te krijgen van wat er aan zit te komen, kun je je hier inschrijven voor de 30-daagse PR Challenge. Hierbij krijg je 30 korte lessen toegestuurd om in één maand de basis van pr onder de knie te krijgen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht