Industry Wire

Geplaatst door Winc Academy

Programmeursopleiding start met uniek concept: leer nu, leer snel, betaal later

Amsterdam, 2 juli — Dankzij een investering van ruim €280.000 van Innovatiefonds Noord-Holland start Winc Academy deze maand met zijn opleidingen. Deze Amsterdamse startup schoolt professionals uit andere branches om tot programmeur, een beroepsgroep waar werkgevers veel behoefte aan hebben.

Via de website Wincacademy.nl meldden al honderden belangstellenden zich aan voor een intake. “Ons aanbod is uniek in Nederland,” zegt oprichter Carla Snepvangers, “Het neemt drempels weg voor mensen die aan de slag willen als programmeur, maar het omscholingstraject niet aandurven. In de Verenigde Staten is deze aanpak succesvol. In zes maanden leren onze studenten veelgebruikte computer-programmeertalen én lopen ze mee als front-end programmeur in het bedrijfsleven. Daarna kunnen ze direct aan de slag als junior programmeur, tegen een goed salaris.”

Verborgen talent

Winc Academy is opgericht door ondernemers Carla Snepvangers en Marijn Pijnenborg. “Wij zijn ervan overtuigd dat er veel verborgen programmeertalent is in Nederland. Wij zien veel mensen die zich niet prettig voelen in hun huidige baan of in een baan die in de toekomst verdwijnt, én veel werkgevers die om programmeurs zitten te springen. Wij willen de komende vijf jaar 20.000 front-end developers opleiden. Het aantal development vacatures is nog een stuk groter.” Winc Academy heeft contact met grote bedrijven die niet kunnen wachten tot hun afgestudeerden er aan de slag kunnen.

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De aanpak van Winc Academy is aanvullend op de bestaande initiatieven om mensen om te scholen tot programmeur. De aanpak die Winc Academy heeft gekozen is nieuw voor Nederland. Dat verschillende bedrijven hebben toegezegd om omgeschoolde programmeurs aan te zullen nemen, is een bevestiging van de keuzes van Winc Academy. De initiatiefnemers achter Winc Academy zijn ervaren ondernemers en vormen een sterk team met een groot netwerk in de regio. Dat schept vertrouwen in een succesvolle uitrol van het project.”

Lage drempel

Uniek in Nederland is de lage financiële drempel van de opleiding. Studenten betalen achteraf met een deel van het salaris. Ook de werkgevers die de afgestudeerden in dienst nemen financieren een deel. Voor Winc Academy is geen speciale vooropleiding nodig. Winc Academy combineert een klassikale aanpak met online onderwijs. Het lesprogramma is in het Nederlands en vanuit huis te volgen. In een Slack-groep helpen studenten elkaar en lezen docenten mee om bij te springen als ze er echt niet uit komen. Na zes weken theorie gaan ze 4,5 maand aan de slag in de praktijk, ook weer met online begeleiding.

Over het Innovatiefonds

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen.

Over Winc Academy

Winc Academy biedt een intensieve praktijkgerichte programmeeropleiding, waarmee mensen binnen een half jaar aan de slag kunnen als developer. Het opleidingstraject is laagdrempelig en speciaal bedoeld om onontdekt programmeertalent in Nederland aan te boren. De opleidingen van Winc Academy zijn in het Nederlands en vanuit huis te volgen. Studenten betalen hun studiekosten achteraf via het salaris.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht