Industry Wire

Geplaatst door Dell

Project ‘intelligente’ matrassen voorbode van revolutie in gezondheidszorg

Amsterdam, 6 maart 2018 – digitalAngel heeft het integratieplatform van Dell Boomi (Boomi) geïmplementeerd om een baanbrekende pilot te starten met ‘intelligente’ matrassen. In deze matrassen zitten sensoren, waarvan de data wordt gedeeld met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel. Deze data zorgt ervoor dat patiënten realtime en 24 uur per dag bewaakt kunnen worden.

Met haar cloud-gebaseerde integratietechnologie gaat Boomi – specialist op het gebied van cloudintegratie- en workflow automatiseringssoftware – het revolutionaire Internet of Things gezondheidsplatform van de Nederlandse start-up digitalAngel ondersteunen. De andere partner van digitalAngel in deze pilot is Nalta.

Slimme slaaptechnologie
De slimme matras stuurt sensorische gegevens door aan verzorgers. Op termijn is het mogelijk dat de slaaphouding van een patiënt automatisch wordt aangepast, afhankelijk van hoe goed of slecht een persoon slaapt. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners meer tijd vrij kunnen maken en zich kunnen concentreren op meer essentiële taken. De slimme slaaptechnologie is pas het begin voor digitalAngel.

Eerste wettelijke goedkeuring
“Door de technologie verandert de gezondheidszorg op grote schaal en in een extreem hoog tempo. Onze visie is om een platform te creëren dat meerdere IoT- en biometrische sensoren zo combineert, dat het maximaal voordeel oplevert voor verzorgers, patiënten en hun familie”, zegt Peter de Lange, managing director digitalAngel. “Wij hebben één van de eerste IoT-platforms dat volledig is goedgekeurd en aan de wettelijke eisen voldoet. We bouwen aan het universele platform voor de gezondheidszorg van de toekomst.” Slimme zorgproducten en nieuwe hardware-innovaties in de zorgsector – aangedreven door biosensoren – zullen de komende jaren snel groeien, van slimme bedden tot kunstmatig intelligente MedTech-machines.

digitalAngel heeft voor Boomi gekozen omdat het een partner nodig had die snel en naadloos IoT-sensorische data met patiëntgegevens kon samenbrengen. Daarbij hebben Boomi en Nalta het team van digitalAngel ondersteund om een flexibel en wendbaar platform te bouwen, dat hen in de toekomst in staat stelt om snel op te schalen. “Vanaf de ontwikkeling van het eerste concept is er al een hechte samenwerking met digitalAngel”, stelt Mike Veldhuis, partner bij Nalta. “Daardoor zijn we in staat geweest om de marktintroductie van het platform aanzienlijk te verkorten.”

Toekomst van gezondheidszorg
“Dit eerste intelligente smart bed-project toont de enorme potentie van het digitalAngel-platform”, zegt Max van Eeghen, director EMEA sales and business development bij Dell Boomi. “Datagedreven gezondheidszorg is duidelijk de toekomst van slimme gezondheidszorg. digitalAngel creëert het IoT-zorgplatform van de toekomst en we zijn er trots op hun technologiepartner te zijn.”

“We staan aan de vooravond van een aantal belangrijke ontwikkelingen in slimme gezondheidszorgproducten en –technologieën, waarbij digitalAngel de lijm is die alles bij elkaar houdt.”

Over digitalAngel
Uitstekende gezondheidszorg en een hoge kwaliteit van leven zijn belangrijk voor ons allemaal. Er gaat geen dag voorbij zonder koppen in de krant over de vergrijzing en het snijden in gezondheidszorgkosten. Deze toenemende druk op de zorgmarkt biedt kans om te innoveren met nieuwe product-markt combinaties, gebaseerd op een geïntegreerde toepassing van kennis, technologieën en netwerken.

digitalAngel is één van de eerste IoT-platforms in de gezondheidszorg met een volledig goedgekeurde classificatie voor medische apparaten. We ontsluiten gegevens en kennis en verbinden iedereen die belang heeft bij het verbeteren van het welzijn en de kwaliteit van leven. Van particulieren tot professionals in de gezondheidszorg en welzijn.

digitalAngel biedt waardevolle informatie en inzichten die worden gebruikt om integrale serviceconcepten te ontwikkelen. Een onafhankelijk platform dat nieuwe kansen en mogelijkheden helder belicht. Een gids die ervoor zorgt dat niemand achterblijft. Een plek om verbindingen te smeden, informatie te delen en onze betrokkenheid goed te gebruiken. Waar u zowel kunt profiteren als bijdragen.

Welkom bij het universele platform voor de zorgsector van de toekomst.

digitalAngel. Verbinden, delen, zorgen.

Maak een verbinding op www.digitalangel.eu.

Over Nalta.com
Nalta is een innovatief technologieconsulting- en systeemintegratiebedrijf in Nederland. We combineren technologie, zakelijke kennis en industriële expertise om innovatieve digitale services te leveren op het kruispunt van IoT, Mobile, Social en Cloud. Nalta heeft meer dan 50 gefocuste, getalenteerde en enthousiaste mensen in dienst. Sinds 2000 bouwen we geweldige software en lossen we complexe infrastructuur- en platformuitdagingen op voor onze klanten. Sinds 2010 leveren we IoT-oplossingen aan onze klanten. We zien het als onze missie om ervoor te zorgen dat onze klanten het maximale uit hun investeringen halen, door hen te begeleiden om de beste keuzes te maken om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken en om het meest efficiënte model te vinden om hun (IoT) infrastructuren te bouwen en te beheren. We bieden volledige levenscyclusdiensten, van technologie-advies, architectuur en ontwerp tot implementatie, helpdeskondersteuning en beheerde services. Meer informatie op www.nalta.com/digital_transformation.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht