Industry Wire

Geplaatst door Prowise

Prowise lanceert een uniek gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland

Budel – Prowise lanceert met Presenter 10 een uniek en gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland. De onderwijssoftware Presenter is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig interactieve lessen, presentaties of werkstukken kan maken. 

Prowise viert in 2019 haar tienjarig bestaan en in die periode is Prowise Presenter uitgegroeid tot een favoriet in het klaslokaal. Meer dan 450.000 leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten profiteren in het klaslokaal al elke dag van de educatieve software. De gebruikers zijn samen goed voor meer dan 3,5 miljoen opgeslagen lessen in de online community binnen Presenter.

Prowise Presenter

Presenter 10 is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten. Met de rijkgevulde mediabibliotheek maakt iedereen eenvoudig prachtige lessen, werkstukken, presentaties en quizzen. Kies uit de splinternieuwe 3D-modellen, afbeeldingen, video’s, achtergronden, geluiden en bouwstenen om lessen of presentaties onvergetelijk te maken. De meer dan 300 educatieve oefenprogramma’s (zogenaamde tools en touchtafel-tools) hebben qua uiterlijk en educatieve inzetbaarheid een update gekregen. Door de samenwerkingsmogelijkheden in Presenter wordt leren nog eenvoudiger, leuker en efficiënter. Daarnaast zijn lessen in een handomdraai interactief te maken.

Digitale leermiddelen voor iedereen 

Het gratis beschikbaar zijn van Presenter past in de filosofie van Prowise om digitale leermiddelen voor iedereen toegankelijk te maken. In vergelijk met andere softwarepakketten besparen scholen zo duizenden euro’s per school per jaar, terwijl ze toch beschikken over de modernste onderwijsmogelijkheden. Prowise Presenter is en blijft volledig gratis. Iedereen kan kosteloos een account aanmaken en direct aan de slag. De Presenter-software is daarnaast eenvoudig in beheer. Van onderhoud, lastige installaties, extra licenties of verborgen kosten is geen sprake. Presenter is toekomstgericht, volledig veilig, betrouwbaar, stabiel en speciaal ontwikkeld door en voor het onderwijs.

Privacy en security 

“Presenter 10 is gebaseerd op een gaming platform. Dit is uniek voor onderwijssoftware. Door deze keuze kunnen we meer samenwerking en interactie in het klaslokaal garanderen. Dit nieuwe systeem is stabiel, veilig en toekomstgericht. Het online software-programma is volwassener, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast is Prowise, recent beloond met de ISO 9001- en 27001-certificeringen, met Presenter 10 nog beter in staat om de privacy en security van onze gebruikers te waarborgen”, aldus Prowise Development Director Luuk Loeff.

Presenter 10 is te gebruiken op je computer/desktop via de meest gangbare browsers. Volgende week komen er daarnaast apps voor tablets (iOS/Android) beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen direct met het softwarepakket aan de slag via de website van Prowise of presenter10.prowise.com

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht