Industry Wire

Geplaatst door Q42

Q42 vier keer genomineerd voor Lovie Awards

 

Amsterdam, 19 september 2018 – Internetbureau Q42 is dit jaar genomineerd voor vier Lovie Awards, de meest prestigieuze prijs voor digitaal werk in Europa. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences, de organisatie achter de Lovie Awards, op dinsdag 18 september bekend. In totaal heeft de organisatie 1500 inzendingen uit 33 landen beoordeeld. Nominaties zijn er onder andere voor WeTransfer, The Guardian en VICE. Q42 is genomineerd voor de websites Below the Surface en Hollands Hoop, de Radio 538-app en de Rijksmuseum-app. Op donderdag 15 november worden de Lovie Awards 2018 uitgereikt in Londen.

Met de vier nominaties behoort Q42 tot de internetbureaus met meerdere nominaties in verschillende categorieën. De website Below the Surface is genomineerd in de categorie ‘Best Navigation & Structure’ (met daarnaast een eervolle vermelding in de categorie ‘Cultural Institutions’), de website Hollands Hoop in ‘Television & Film’, de app van Radio 538 in ‘News & Entertainment’ en die van het Rijksmuseum in de categorie ‘Education & Reference’. Op vote.lovieawards.eu kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de People’s Lovie Award.

Below the Surface

Met het onlangs gelanceerde Below the Surface, een samenwerking tussen Q42, Fabrique en de gemeente Amsterdam, neemt de bezoeker letterlijk een duik in de geschiedenis van de stad. Tienduizenden archeologische vondsten, opgegraven bij de bouw van de Noord/Zuidlijn, zijn hier op een visueel aantrekkelijke manier tentoongesteld.

Hollands Hoop

Voor het tweede seizoen van Hollands Hoop maakte Q42 de wereld van de dramaserie virtueel beschikbaar. Bezoekers kunnen geheimen ontdekken, herinneringen ophalen en een game spelen. De interactive is rijk aan audio en muziek en komt het best tot zijn recht als je het geluid aan hebt staan en een koptelefoon opzet. Ook is de interactive met VR-bril te bekijken.

Overal 538 luisteren

De nieuwe app van Radio 538 laat gebruikers livemuziek luisteren maar ook shows streamen, contact opnemen met dj’s, tracklists van afgelopen shows afspelen, nummers en shows bewaren en direct afspelen. Het frisse ontwerp van Hike One en de uitgebreide tests hebben de app nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Het Rijksmuseum in je broekzak

Met de vernieuwde Rijksmuseum-app van Q42 en Fabrique kunnen niet alleen honderdduizenden werken tot in het fijnste detail bekeken worden. Ook wijst het ingebouwde navigatiesysteem op handige wijze de weg en zorgt ervoor dat de bezoeker in maximaal drie stappen de weg vindt naar een volgende zelfgekozen schilderij.

Lovie Awards

De Lovie Awards staan bekend als de meest prestigieuze en enige echte pan-Europese prijzen binnen de Europese internetcommunity. De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese bureaus, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo’s en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar is de achtste editie van de Lovie Awards. Alle cases die in 2018 meedingen naar de Lovie Awards zijn te bekijken op vote.lovieawards.eu. Daar kan het publiek ook zijn stem uitbrengen voor de People’s Lovie Award.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht