Industry Wire

Geplaatst door DDCgroup

Qlik award ‘Best Business Solution’ voor de Internal Control Monitor van DDC

DDC, consulting en data solutions, is dit jaar in de prijzen gevallen met hun Internal Control Monitor (ICM). De organisatie heeft een tool ontwikkeld om interne controles eenvoudiger te maken en kreeg van Qlik hiervoor de award voor ‘Best Business Solution 2020’.

Zijn onze cijfers compleet en correct of zijn er zaken dubbel geboekt? Zijn onze cijfers betrouwbaar en zijn we compliant? Dit zijn vragen die vaak gesteld worden door F&A en C-level managers. Om ze te kunnen beantwoorden is interne controle voor bedrijven van cruciaal belang. Zo kan men juist, volledig en tijdig de financiële cijfers rapporteren, de activa beschermen, mogelijke fraude op sporen en de organisatiedoelstellingen bereiken. Om de interne controle te ondersteunen en eenvoudiger te maken, heeft DDC een oplossing ontwikkeld: de Internal Control Monitor.

Betrouwbare cijfers
De vele jaren ervaring die DDC heeft met interne controles, heeft de organisatie gebundeld in een Qlik Sense oplossing. De ICM ondersteunt de werkzaamheden van de F&A afdeling met activiteiten die tijdens de maand- en/of kwartaal- en/of jaarafsluiting uitgevoerd moeten worden. Controles die normaliter veel tijd en handwerk kosten. Door gebruik van de ICM wordt een groot deel van het handwerk weggenomen en worden de controles efficiënter uitgevoerd.

Bovendien zijn er meer controles beschikbaar, waarvan sommigen vaak pas worden toegepast als het al een keer is misgegaan. Door de ICM kan de organisatie gebruik maken van gestandaardiseerde controles die bij andere ondernemingen al onderdeel zijn van het normale controleproces en dat met een veel kleinere inspanning. En niet geheel onbelangrijk: het voorkomt fouten en levert betrouwbare cijfers.

Meer weten over de Internal Control Monitor? Kijk dan op www.ddcgroup.com/internal-control-monitor .

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht