Industry Wire

Geplaatst door Quadient

Quadient wint Parcel + Postal Technology Award 2020 met CVP Everest

Het Nederlandse Packaging by Quadient heeft de Post and Parcel Technology International Award 2020 gewonnen. Quadient ontving de award in de categorie ‘Sorting and Fulfillment Technology of the Year’ voor de CVP Everest, de nieuwste productlijn van volautomatische verpakkingsmachines voor de e-commerce.
De Post and Parcel Technology Awards werden op 13 oktober 2020 uitgereikt. Door COVID-19 kon de 12e editie van de uitreiking niet in fysieke vorm plaats vinden en de ceremonie was daardoor geheel virtueel. In totaal werden er in 8 categorieën prijzen toegekend aan innovatieve oplossingen die een wezenlijk bedrage leveren aan het verbeteren van de post en pakket industrie.

De CVP Everest is een supersnelle automatische verpakkingslijn voor webshops. De machine meet van iedere order in 3D de dimensies. Vervolgens wordt een doos op maat om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Dit gaat met snelheden tot 1.100 op maat gemaakte pakketten per uur. Hierdoor is er geen sprake van overbodige lucht of opvulmateriaal in de verzenddoos en dat levert een besparing op verpakkingsmateriaal en transportvolume op.

De jury prees de bijdrage van de CVP Everest aan het optimaliseren en verduurzamen van het verpakkingsproces. Bas van Steenoven, Global marketing director van Quadient liet bij de virtuale award show weten: “Wij zijn zeer vereerd dat deze prestigieuze prijs aan de CVP Everest is toegekend. De e-commerce blijft groeien en daarmee ook het aantal verstuurde pakketten. We zijn zeer gemotiveerd de markt te blijven voorzien van automatische verpakkingssystemen. Met een combinatie van innovatie, duurzaamheid en efficiency proberen we onze bijdrage te leveren aan het vergroenen van de last mile in de supply chain.”

De CVP Everest werd begin 2020 geïntroduceerd als grote broer van de CVP Impack. In juni van dit jaar mocht de CVP Everest al de Amerikaanse Green Supply Chain Award in ontvangst nemen. De verpakkingsmachine is inmiddels operationeel bij webshops in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en vanaf november ook in Denemarken.

###

Over Quadient
Quadient is de drijvende kracht achter ’s werelds meest betekenisvolle klantrelaties. Door ons te concentreren op vier belangrijke oplossingsgebieden, zijnde Customer Experience Management, Business Process Automation, Mail-related Solutions, Packaging en Parcel Locker Solutions, helpt Quadient de toegang tot wat voor eenieder van belang is te vereenvoudigen. Quadient ondersteunt honderdduizenden klanten wereldwijd op hun zoektocht naar het creëren van relevante, gepersonaliseerde verbindingen en het bereiken van uitstekende klantervaringen. Quadient is ondergebracht in compartment B van Euronext Paris (QDT) en behoort tot CAC Mid & Small index, www.packagingbyquadient.com

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht