Industry Wire

Geplaatst door Qualys

Qualys introduceert nieuw securityvoorschrift

Amsterdam, 1 augustus 2019 – Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) – pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen – stelt zijn Global IT Asset Discovery and Inventory-app gratis beschikbaar voor alle bedrijven. In een wereld waarin de hoeveelheid verbonden apparaten sterk blijft groeien, is inzicht in alle apparaten en omgevingen essentieel.

Jim Reavis, CEO en medeoprichter van de Cloud Security Alliance: “Als autoriteit op het gebied van best practices in cloudsecurity wereldwijd maken we ons continu sterk voor strategische beleidsveranderingen om de veiligheid van het wereldwijde computerecosysteem te vergroten. Het principe van maximaal inzicht in IT-assets is een fundamentele voorwaarde voor het verbeteren van onze securitystatus en we adviseren onze meer dan 95.000 leden deze filosofie over te nemen. Qualys Global IT Asset Discovery and Inventory is een schaalbare en eenvoudig te gebruiken app die leden en de community in zijn geheel honderd procent near-realtime inzicht biedt in hun wereldwijde hybride omgevingen.”

De gratis Global IT Asset Discovery and Inventory-app:
• helpt je om automatisch een continue realtime inventaris te creëren van bekende en onbekende assets binnen je wereldwijde IT-footprint. Deze assets reiken van on-premise, endpoints, multi-clouds, mobile en containers tot en met OT- en IoT-omgevingen;
• laat je assets classificeren, normaliseren en categoriseren, resulterend in schone, betrouwbare en consistente data. Diepgaande assetdetails bieden fijnmazig inzicht in het systeem, diensten, geïnstalleerde software, het netwerk en gebruikers;
• helpt je miljoenen assets te doorzoeken, waarmee je binnen enkele seconden volledig inzicht hebt in elk gewenst apparaat;
• laat je – via de passieve scantechnologie van Qualys – apparaten die verbinding maken met je netwerk, direct detecteren. Wanneer een onbekend apparaat wordt gedetecteerd, kun je een lichtgewicht self-updating agent van Qualys (3Mb) installeren om het apparaat te veranderen in een managed device, of een kwetsbaarheidsscan uitvoeren.
Extra features zijn tegen betaling beschikbaar in abonnementsvorm. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld informatie over hardware- en software-lifecycles en licenties, de mogelijkheid om bedrijfskritische assets te taggen, nieuwe workflows, synchronisatie van assets met de ServiceNow CMBD, en de mogelijkheid om onbekende apparaten of bekende apparaten die niet compliant zijn of een bedreiging vormen, automatisch in quarantaine te plaatsen.

Supporting quotes:
“De Global IT Asset Discovery and Inventory-app gratis aanbieden aan de security-sector is een fantastisch idee. Op vragen als ‘Welke pc’s, laptops en businessunits lopen het grootste aanvalsrisico?’ en ‘Welke systemen worden niet op tijd gepatcht?’ geeft de app bedrijven snel en realtime antwoord.”Eddie Dynes, Information Security and Compliance Manager bij London Gatwick Airport

“De meeste mensen denken dat het netwerk statisch is. Maar door de komst van nieuwe soorten apparaten en veranderende workloads, contractanten en gasten die met het netwerk verbinden, verandert het juist continu. Vijftien tot twintig procent van het netwerk is continu onzichtbaar of onbeheerd. Qualys creëerde IT Asset and Discovery and Inventory om dit probleem op te lossen; het is een logische uitbreiding van wat Qualys al deed op het gebied van device vulnerability management. Het grote voordeel van IT Asset and Discovery and Inventory is dat het gratis wordt aangeboden.” Christopher Kissel, Research Director Security Products bij IDC

Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys: “Zoals we weten is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om iets te beveiligen wat we niet kennen of niet kunnen zien. Daarom besloten we, op aanraden van de leden van onze CTO/CISO-adviescommissie en veel van onze bètagebruikers, om de kern van onze Global IT Asset Discovery and Inventory-app gratis aan te bieden aan de community.”

Meer weten over de Global IT Asset Discovery and Inventory? Of de gratis app proberen? Ga naar www.qualys.com/inventory.

###
Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een toonaangevende leverancier van cloud-based security-en compliance-oplossingen. Het bedrijf heeft meer dan 12.200 klanten en actieve gebruikers in meer dan 130 landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing.

Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren.

Qualys, opgericht in 1999, was een van de eerste SaaS-securityorganisaties. Het bedrijf heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, DXC Technology, Fujitsu, HCL Technologies, IBM, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht