Industry Wire

Geplaatst door Randstad

Randstad Digital antwoord op tekort digitaal talent in Nederland

HR-dienstverlener zet wereldwijd in op groei door specialisatie
30.000 openstaande vacatures in Nederland in ICT-vakgebied

Aanpak personeelstekort IT-sector via wereldwijde toegang tot 25.000 engineers en digitale experts
Structurele investering in doorontwikkeling skills en vaardigheden IT talent

Samenwerking met toonaangevende technologie leveranciers waaronder Microsoft, AWS, Google, ServiceNow en Salesforce

Diemen, 4 maart 2024 – Vandaag kondigt ‘s werelds grootste HR-dienstverlener, Randstad Digital aan in Nederland. Daarmee brengt Randstad wereldwijd alle IT-dienstverlenende onderdelen samen onder een noemer. Deze strategische zet sluit aan bij de wereldwijde aanpak om via specialisatie tegemoet te komen aan veranderende behoeften van bedrijven en talenten in digitale transformatie. Door structureel te investeren in talentontwikkeling draagt Randstad Digital bij aan het aanpakken van het personeelstekort in dit specifieke domein.
In augustus 2023 werd Randstad Digital wereldwijd gelanceerd. Nu is Nederland het tiende land waar Randstad de specialisatie Digital introduceert. De mondiale arbeidsmarkt wordt momenteel gevormd door drie trends: een tekort aan talent, veranderende klantbehoeften en snelle digitalisering. Randstad heeft als doel zich te positioneren als het meest gespecialiseerde ‘talentbedrijf’ ter wereld. Een belangrijke stap in deze richting is de gelijktijdige lancering van de Randstad Digital Academy. Deze academie richt zich op de groei en ontwikkeling van IT talent, waarmee Randstad inspeelt op de groeiende vraag naar hoogwaardige digitale vaardigheden in een snel veranderende arbeidsmarkt.
Ook Nederlandse bedrijven kampen met een ernstig tekort aan voldoende en adequaat opgeleid digitaal personeel, wat hen belemmert strategische keuzes met betrekking tot digitaliseren daadwerkelijk én met snelheid te implementeren. Nederland telde in februari 30.000 openstaande vacatures in het IT-vakgebied. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar er is al jaren sprake van een structureel personeelstekort in dit vakgebied. Er is dringend behoefte aan talent in AI en automation, cloud, data science en analytics, software development en project management.Toegang tot goed opgeleid, gespecialiseerd, en flexibele oplossingen voor digitaal talent op wereldwijde schaal is daarom van vitaal belang.

Randstad Digital: wereldwijde dienstverlening
Vanuit Randstad Digital’s vijf wereldwijde talentcentra, en meer dan 25.000 engineers en digitale experts werkzaam vanuit 20 landen, is het mogelijk flexibel op te kunnen schalen, vaste functies te recruiteren, capaciteit te leveren en te voorzien in resultaatgerichte IT oplossingen. Randstad Digital speelt daarop in met het leveren van digitaal talent, diensten en oplossingen in vier gespecialiseerde gebieden: customer experience, cloud & infrastructuur, data & AI, en digital & product engineering. Mede door de grootte en reikwijdte zijn talenten gespecialiseerd in tal van marktsectoren, van financiële dienstverlening tot automobielindustrie. Randstad Digital voorziet internationaal in software engineers, webontwikkelaars, data scientists, cloud engineers, cybersecurity specialisten en UX/UI designers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht