Industry Wire

Geplaatst door Minite

Randstad gaat samenwerking aan met studentenplatform Minite om studenten te bereiken

Rotterdam, 11 april 2024 – Studenten platform Minite.works, hét platform dat gedreven studenten helpt aan relevante werkervaring tijdens hun studie en bedrijven aan waardevol jong talent, kondigt vandaag aan dat het een partnership is aangegaan met Randstad, ’s werelds grootste uitzendbureau. Met dit partnership zal Randstad gebruikmaken van Minite’s sterke netwerk onder studenten en datagedreven, inclusieveselectiemethodes om het beste talent onder de jongere generaties te vinden.

Het partnership, dat voor een jaar vaststaat, zal de zichtbaarheid van Randstad vergroten onder de pool van ruim 16.000 hbo- en wo studenten in de diverse database van Minite door middel van meerdere initiatieven. Een groot deel van deze pool bestaat uit Gen Z’ers, een doelgroep die Randstad graag effectief bereikt en via Minite gericht kan aanspreken.

De samenwerking met Randstad markeert een belangrijk punt in de verdere groei van Minite. De startup, die oorspronkelijk begon als freelance platform voor studenten, begreep dat er een grote behoefte was onder jongeren om al tijdens hun studie gekoppeld te worden aan relevante bedrijven. Minite begeeft zich al jaren in het Rotterdamse startup ecosysteem en wist dankzij hun ingebedde positie in dit systeem die behoefte te koppelen aan de vraag naar jong talent onder startups. Het partnership met een bedrijf zoals Randstad benadrukt dat hun innovatieve bedrijfsconcept ook gevestigde partijen meerwaarde biedt.

“Dankzij onze connecties met universiteiten en onze unieke hiring praktijken, zoals anoniem, data based hiring dat iedere sollicitant een gelijke kans biedt, kunnen wij zoals maar weinig partijen dat kunnen talent aantrekken onder de jongere generaties die nu de arbeidsmarkt betreden. Onlangs wonnen we hiervoor nog de 010 Inclusief Award, uitgereikt door de Sociaal Economische Raad (SER) en Gemeente Rotterdam,” vertelt Micky Chen, co-founder van Minite. “In het bruisende Rotterdamse ecosysteem dat getekend wordt door verbindende evenementen, zoals het Upstream Festival van de gemeente Rotterdam, konden wij de nodige connecties leggen met startups en jongeren verbinden met innovatieve bedrijven. Dit heeft ons bedrijf een onmisbare slinger richting succes gegeven. Met het partnership met Randstad beginnen wij nu aan een nieuw tijdperk waarin we onze diensten aan een nog bredere selectie van bedrijven kunnen aanbieden.”

Mara de Vries, Campus Recruiter bij Randstad, benadrukt: ‘Bij Randstad geloven we dat iedereen een uniek talent meebrengt. Wij willen dé werkgever worden waar iedereen wil werken, ongeacht waar je vandaan komt, van wie je houdt, hoe oud je bent of waar je in gelooft. We willen samen groeien naar een meer diverse organisatie. En dat begint natuurlijk bij de werving van onze nieuwe collega’s. Daarom zien we de samenwerking met Minite als een waardevolle kans. Met het innovatieve platform van Minite en hun inclusieve selectiemethodes, kunnen we nog effectiever zijn in het verbinden van studenten met passende kansen. Deze samenwerking stelt ons in staat om talent en mogelijkheden samen te brengen, waardoor zowel studenten als bedrijven kunnen gedijen in een dynamische arbeidsmarkt.’

Om nieuwe connecties met potentieel waardevolle partners te vinden, zullen zowel Randstad als Minite aanwezig zijn op Upstream Festival 2024.

Over Minite

Minite is het grootste studentenplatform in Nederland waar bedrijven ambitieus top talent vinden middels datagedreven hiring. Met een pool van 16000 HBO/WO studenten en de anonieme profielen werven bedrijven op data en potentie in plaats van onderbuikgevoel en creëren ze een diverse en inclusieve workplace.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht