Industry Wire

Geplaatst door Rapid Circle

Rapid Circle neemt cloud-specialist Weolcan over

Microsoft cloud-specialist Rapid Circle breidt verder uit door een overname van Weolcan. Dit Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in de strategische ondersteuning van organisaties die over willen stappen op cloud-technologie. De acquisitie is een nieuwe stap in de ambitieuze plannen van Rapid Circle om internationaal een van de belangrijkste Microsoft-partners te worden.

Rapid Circle en Weolcan werkten al samen op verschillende projecten. De aanvulling op elkaar en de goede klik zorgen nu voor een volgende stap in die samenwerking. De strategische methodologie van Weolcan om cloud-transities te doorlopen met de focus op “Cloud Strategie & Governance” is een aanvulling op de expertise van Rapid Circle. Omgekeerd profiteert Weolcan van de internationale groei van Rapid Circle en kunnen ze samen een volledig zogeheten Cloud Center of Excellence vormen.

Harold Punter, CEO: “Weolcan is sterk in de technische én business-begeleiding van bedrijven die naar de cloud overstappen. Ze snappen zaken als strategy, governance, change management en adoptie. Die kennis kun je nooit genoeg in huis hebben en we werkten al zeer plezierig samen op een aantal klanten dus dan is deze stap een logische. Er is een goede klik met het management, en we zien ernaar uit samen verder te groeien.”

Voorlopig blijft Weolcan onder eigen naam actief, en zullen de medewerkers en het management als aparte entiteit worden ingezet. Beide bedrijven nemen de tijd voor een praktische integratie en de activiteiten geleidelijk in elkaar te laten groeien. Die activiteiten zijn complementair aan elkaar; de overname vormt dus echt een aanvulling op het bestaande portfolio van Rapid Circle, terwijl Weolcan beschikking krijgt over meer praktische invulling van hun strategische adviezen.

Michiel de van der Schueren, mede-oprichter en algemeen directeur van Weolcan: “We delen met Rapid Circle de focus op meerwaarde voor onze klanten, en de begeleiding in de digitale transformatie. Nu we samen verder gaan, kunnen we deze meerwaarde vergroten. Ons strategische focus en hun praktische, technologische expertise, gecombineerd met internationale groei, maakt het mogelijk om bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te zijn.”

—————

Over Rapid Circle

Rapid Circle helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en daar maximaal waarde uit te halen. Na de recente acquisities telt de internationale organisatie zo’n 350 medewerkers met kantoren in Nederland, India en Australië. Klanten van Rapid Circle zijn onder meer Shell, Amsterdam UMC, VodafoneZiggo, KLM en 1st Energy. In 2020 werd Rapid Circle als eerste Nederlandse organisatie uitgeroepen tot ‘Worldwide Microsoft Partner of the Year 2020’ in de categorie Modern Workplace. Verder is het drievoudig FD Gazelle, behoort het tot de Top 250 groeibedrijven van Nederland en is het lid van de exclusieve Microsoft Partner Advisory Council. Voor meer informatie: www.rapidcircle.com

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht