Industry Wire

Geplaatst door VodafoneZiggo

Rapper Winne verbindt Rotterdam met zijn pen

Rotterdam, 1 oktober 2020Rotterdammers kunnen vanaf vandaag een digitaal kunstwerk bewonderen in hun stad. De ode aan de toekomst is onderdeel van de uitrol van GigaNet in de regio Rotterdam. Met hun smartphone kunnen Rotterdammers een interactief 3D Augmented Reality-filter openen in Instagram of Facebook waarna zij een tekst van rapper Winne zien verschijnen in de lucht. Winne zorgt hiermee voor de symbolische verbinding in de stad Rotterdam, net als VodafoneZiggo voor verbinding zorgt met de uitrol van GigaNet in de stad.

De teksten van Winston ‘Winne’ Bergwijn dragen bij aan de verbinding tussen Rotterdammers. In veel van zijn teksten en clips speelt voornamelijk Rotterdam West een rol. Zowel jonge als oudere bewoners van de stad worden aangesproken door zijn teksten, en zien hem als inspiratiebron. De zin ‘Mijn pen verbindt die werelden’ is afkomstig uit een nummer van de rapper: Oprecht door Zee uit 2018. De “werelden” staan in deze context symbool voor de technologie van vandaag en de mogelijkheden van de toekomst in Rotterdam die dankzij GigaNet verbonden worden. Deze mogelijkheden van de toekomst, zoals een technische ontwikkeling als AR, worden door Winne – iemand die de stad als geen ander kent en met zijn gezicht is vereeuwigd op de Kruiskade – gevisualiseerd voor de stad Rotterdam door middel van een interactief digitaal kunstwerk.

Winne: ‘Met mijn teksten hoop ik mensen te inspireren en verbinden, ik ben trots dat ik dit in mijn eigen stad op symbolische wijze heb mogen visualiseren’.

Gigabit

Voor onze gemiddelde dagelijkse internetactiviteiten lijkt een razendsnelle verbinding niet per se noodzakelijk, maar technische ontwikkelingen vragen steeds meer van onze internetverbindingen. Om voorbereid te zijn op de toekomst introduceert Vodafone GigaNet, een razendsnelle (1 Gbit/s), stabielere en slimmere internetverbinding. Die extra capaciteit in huis kunnen we in Nederland goed gebruiken. Samen verplaatsen we namelijk steeds meer data tegelijk en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Met Gigabit-snelheden via GigaNet in huis, zijn we klaar voor de technologie van vandaag en voor de mogelijkheden van de toekomst. Gigabit was al beschikbaar in regio Utrecht, regio Den Haag, Hilversum en een deel van Rotterdam. Vanaf vandaag zal Gigabit in heel Rotterdam en omliggende dorpen geïntroduceerd worden, daarna volgen andere regio’s in Nederland.

Koen Cluistra, Tribe lead B2C Marketing bij Vodafone: ‘Technologieën zoals AR zullen in de toekomst steeds gebruikelijker worden. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe technieken voor iedereen toegankelijk blijven rollen we GigaNet uit. Zo zorgen we ervoor dat straks heel Nederland voorbereid is op het internet van de toekomst.’

[Klanten van VodafoneZiggo kunnen de eerste zes maanden zonder extra kosten gebruik maken van dubbel zo snel internet. Daarna betalen zij reguliere prijs van het abonnement.]

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht