Industry Wire

Geplaatst door Readly

Readly gaat samenwerking aan met Mastercard in 33 landen

in 33 landen een partnerschap aangegaan met Mastercard, waar zij Mastercard kaarthouders twee maanden lang gratis toegang geven tot haar portfolio van digitale tijdschriften en kranten. De samenwerking heeft een uniek duurzaamheidsaspect: Readly doneert het equivalent van vijf bomen aan Mastercard’s Priceless Planet Coalition voor elke nieuwe abonnee van de samenwerking en draagt zo bij aan een groenere toekomst voor de planeet.

Het Europese partnerschap houdt in dat Readly Mastercard kaarthouders voor een eerste periode van 2 maanden gratis toegang geeft tot haar brede portfolio van titels, dat bestaat uit meer dan 7.600 digitale tijdschriften en kranten. Ook krijgen Mastercard kaarthouders de mogelijkheid om nog eens tien tot vijftien procent korting te krijgen op abonnementen bij Readly na deze gratis periode.

Als onderdeel van dit partnership zal Readly van de opbrengst van elke nieuwe abonnee die voorkomt uit deze samenwerking met Mastercard, vijf bomen planten via de Priceless Planet Coalition. De Priceless Planet Coalition herbebost gebieden met de grootste potentie om de meeste impact op het milieu te maken. Deze beweging verenigt de inspanningen van consumenten, bedrijven en bedrijfspartners om klimaatverandering tegen te gaan door 100 miljoen bomen te herstellen. Dit wordt gedaan in samenwerking met klimaatwetenschappers en boshersteldeskundigen, Conservation International en World Resources Institute om bosherstelwerkzaamheden en collectieve acties voor de planeet uit te breiden.

“We zijn erg blij met deze samenwerking met Mastercard, die zowel qua omvang als inhoud uniek is. Het is een van onze grootste samenwerkingen tot nu toe en het duurzaamheidsaspect, waarbij we geld doneren voor bosherstel, versterkt onze waarden en doelen om een milieubewuste, groenere toekomst te creëren.

Digitaal lezen is een klimaatvriendelijke manier om tijdschriften en kranten te lezen en stelt consumenten in staat om toegang te krijgen tot een enorme hoeveelheid content op een zo duurzaam mogelijke manier. We weten dat een op de vijf van onze abonnees de app gebruikt wegens milieuredenen. Mastercard kaarthouders hebben nu de mogelijkheid om uren betrouwbare kwaliteitsjournalistiek te lezen wanneer ze maar willen, op de meest groene manier”, zegt Marie-Sophie von Bibra, Chief Marketing Officer bij Readly.

Readly biedt toegang tot meer dan 7.600 digitale tijdschriften en kranten met onder andere de volgende onderwerpen: zakelijk en financieel, technologie, eten, reizen, lifestyle en veel gespecialiseerde hobby titels.

Uit de laatste cijfers blijkt dat het digitale lezen op Readly in een jaar tijd heeft geresulteerd in een vermindering van de CO2-uitstoot met ongeveer 16.600 ton CO2e*.

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf met als missie het verbinden en aandrijven van een inclusieve, digitale economie waar iedereen en overal van profiteert door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht