Industry Wire

Geplaatst door StudeerSnel

Rebranding EdTech-platform StudeerSnel

Amsterdam – Voor het eerst sinds de lancering in 2010 introduceert het EdTech-platform StudeerSnel een nieuwe merkidentiteit. Internationaal is het platform bekend onder de naam Studocu. De nieuwe branding is tot stand gekomen in samenwerking met digital branding en design bureau Verve. In de vernieuwde, frisse identiteit komt nog beter de kracht, openheid en motivatie van het EdTech-platform naar voren. 

De nieuwe vormgeving visualiseert de internationale groei van de community waarbinnen studenten kennis met elkaar kunnen delen.

Marnix Broer, mede-oprichter en CEO van StudeerSnel.nl: “Drie jaar na de oprichting hebben we het platform internationaal uitgerold. De afgelopen tien jaar was onze belangrijkste prioriteit het optimaliseren van het platform om meer studenten te kunnen helpen. We hebben veel nieuwe markten betreden, nieuwe functionaliteiten toegevoegd en het team uitgebreid om deze groei tot stand te brengen. We realiseren ons dat er in de loop der jaren zoveel is ontwikkeld, behalve onze visuele vormgeving. We vroegen Verve onze merkidentiteit in lijn te brengen met het product en het bedrijf.”

Blobs

Naast een nieuw logo, andere kleurenschema’s en lettertypen en een design systeem, omvat de nieuwe identiteit een set kleurrijke organische vormen. Deze vormen – blobs genoemd – staan voor de studenten van over de hele wereld die op het platform samenkomen om kennis uit te wisselen. Het symboliseert dat Studocu educatief materiaal beschikbaar maakt voor iedereen, ongeacht hun woonplaats en achtergrond.

Roman Stikkelorum, Managing Director van Verve: “Het was fantastische samenwerken met een zeer getalenteerd team. Studocu heeft veel potentie. Het platform is al zeer succesvol, maar voor de volgende groeifase, is een sterk beeldmerk nodig, waardoor studenten echt van het merk gaan houden. We hebben een holistisch systeem ontwikkeld dat uitvoerig is getest door de gebruikers en internationaal schaalbaar is. Het systeem is flexibel en straalt plezier uit.”

Over StudeerSnel.nl 

StudeerSnel, in het buitenland actief onder de naam Studocu, is een van origine Nederlands platform dat wereldwijd is uitgegroeid tot een community met internationale allure. Het behoort tot de top 2 van wereldwijde EdTech platformen. Momenteel gebruiken elke maand meer dan 25 miljoen studenten StudeerSnel om toegang te krijgen tot hoogwaardig studiemateriaal. Studenten van 2.500 universiteiten in 60 landen stellen de beste documenten beschikbaar om te bekijken of te downloaden. De visie van StudeerSnel is alle studenten wereldwijd te helpen een eerlijk speelveld te creëren door iedereen toegang te geven tot dezelfde documenten, ook docenten, en het onderwijs naar een hoger te niveau tillen. www.studeersnel.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht