Industry Wire

Geplaatst door Kabeve Online

Regelneef app Energiedirect.nl beste binnen energiemarkt

Tegenwoordig bieden zo goed als alle Nederlandse energieleveranciers een app voor iOs en Android. Maar lang niet alle keren blijkt dit een positief iets. Van alle energieleveranciers weten er nu slechts drie een voldoende te scoren binnen de app stores. Vooral de ‘’Regelneef’’ app van Energiedirect.nl scoort goed. Een nette 7,6 uit 10. De andere voldoendes worden gescoord door Eneco en Oxxio. Deze energieleveranciers scoren gemiddeld een 6,6 en 6,4. Naast deze scores zijn er ook diverse apps die het een stuk minder goed doen. Zo scoren de apps van Greenchoice en Nuon (Vattenfall) een 4,4.

Regelneef app
De Regelneef app van Energiedirect ontvangt sinds de lancering veel positieve feedback. Dit komt voornamelijk door het feit dat de app veel functionaliteiten biedt. Zo kunnen klanten met de app onder andere hun maandtarief verhogen of verlagen. Ook kan men gebruik maken van een live chat, om snel een vraag te kunnen stellen. Daarnaast zijn ook de volgende functionaliteiten ingebouwd;

• Het bekijken van persoonlijke gegevens.
• Het inzien en downloaden van energienota’s.
• Een persoonlijke tijdlijn met relevante informatie uit het verleden in de toekomst.
• Herinneringen op belangrijke momenten.

Naast deze handige functionaliteiten is Energiedirect.nl ook nog bezig met nieuwe mogelijkheden. Hierdoor kan men op termijn gegevens aanpassen, het energieverbruik inzien en contracten verlengen.

Ook Eneco en Oxxio scoren een voldoende
Naast Energiedirect.nl blijken ook Eneco en Oxxio een solide app gebouwd te hebben. Zo scoort de app van Eneco een 6,6 uit 10. Met deze app kunnen klanten onder andere inzicht krijgen in hun energieverbruik en energieslurpers detecteren. Dit biedt men de mogelijkheid om aanpassing te maken in hun woning waardoor energie bespaart kan worden. Daarnaast is het mogelijk om de tussenstand van het jaar te bekijken. Hierdoor kunnen klanten eerder anticiperen op stijgende kosten door hun maandtarief te verhogen.

Qua functionaliteiten doet Oxxio het ook goed. Zo biedt het naast inzicht in het verbruik en persoonlijke gegevens enkele unieke features. Zo kan men direct een verhuizing doorgeven en een betalingsregeling aanvragen. Ook is het mogelijk om betalingen en opstaande rekeningen direct te betalen met iDeal. Ook kan men tips ontvangen van chatbot O. Wat de app van Oxxio tevens interessante maakt is het feit dat iedereen hem kan gebruiken. Biedt uw energieleverancier dus geen goede app? Dan kunt u de Oxxio app een kans geven.

Veel matige apps binnen energiemarkt
Wat vooral opvalt uit het onderzoek (zie https://goedkopeenergieengas.nl/top-10-beste-energie-apps/) van GoedkopeEnergieenGas.nl is dat veel energieleveranciers het slecht doen op het gebied van apps. Zo scoren Greenchoice en Nuon slechts een 4,4. Een matige score voor grote energieleveranciers die vooral kunnen concurreren op prijs en service. En ook andere grote energiebedrijven als NLE en Qurrent scoren matig. Sommige apps scoren niet beter dan een 1,5 uit 5. Veel voorkomende klachten zijn het vastlopen van apps, het tonen van onjuiste data of het tonen van helemaal geen data. Hieruit blijkt dat veel energieleveranciers nog een inhaalslag te maken hebben op het gebied van apps.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht