Industry Wire

Geplaatst door Chuck Studios

Robert Volten van TBWA naar Chuck Studios

Food & drinks specialist Chuck Studios staat bekend om de high-end foto en -filmproducties voor internationale merken. Daarnaast ontwikkelt het Culinary Identities: hoe maak je je product een distinctive brand asset? Gedreven door toenemende vraag naar Culinary Identities van met name internationale opdrachtgevers ontstond de behoefte om het team met de ervaren Volten te versterken.

“Bij het ontwikkelen van campagnes voor food&drinks merken ligt de focus vaak op het bedenken van een groot idee. Dat is natuurlijk prima, maar het product wordt vaak als bijzaak behandeld. Dit is jammer, aangezien het een essentiële bouwsteen van een merk is. Ik ben fan van de unieke methode die Chuck Studios heeft ontwikkeld. Een Culinary Identity zorgt ervoor dat food merk-eigen, onderscheidend, consistent, betekenisvol en herkenbaar worden gepresenteerd.” aldus Robert Volten.

Volten komt per 1 juni aan boord als Business Lead. Voor zijn aanstelling bij Chuck Studios heeft Volten als Client Lead gewerkt aan talloze wereldwijde campagnes bij onder andere TBWA\Neboko, MediaMonks & TBWA\Shanghai.

Op het Amsterdamse hoofdkantoor gaat Volten samenwerken met oprichters Ellen Gaedtgens (Managing Director), Olaf van Gerwen (Global Creative Director) en Gert Jan Timmer (Managing Partner).

Gert Jan Timmer over de benoeming van Volten: “Ik ken Robert al meer dan 10 jaar. Zijn passie voor het marketingvak, gecombineerd met zijn internationale achtergrond en uitgebreide ervaring met food&drinks merken maken hem de ideale kandidaat. Onze Culinary Identity aanpak begint echt tot leven te komen. We zien een sterke toename in het aantal aanvragen. Recentelijk hebben we Culinary Identities ontwikkeld voor onder andere Miller Genuine Draft, Knorr, Valess en lokaal voor Unox. En de pijplijn zit vol, dus werk aan de winkel.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht