Industry Wire

Geplaatst door Robins Wereld

Robins Wereld wint IPON Awards 2020

De educatieve game Robins Wereld heeft woensdag 5 februari de IPON Award 2020 gewonnen in de categorie ‘Gewoon Speciaal’. Robins Wereld werd gekozen uit de drie genomineerden in deze categorie. Een kroon op het werk en een extra stimulans om verder te gaan!

Gratis app beschikbaar

Vanaf nu is de nieuwe app van Robins Wereld beschikbaar voor orthopedagogisch kinderdagcentra en het ZML-onderwijs! De app  is gratis te downloaden in de Appstore en kan gebruikt worden op iPads van Apple.  Natuurlijk gaan we door met het verder ontwikkelen van de app die in de loop van 2020 wordt geoptimaliseerd tot een aansprekende, volwaardige, mobiel te spelen game.

Eerste educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking

’s Heeren Loo en software-ontwikkelpartner Mediaheads ontwikkelden eind vorig jaar in samenwerking met AFAS foundation de eerste versie van Robins Wereld. Robins Wereld is de eerste Nederlandse educatieve game gericht op het trainen en meten van effectief leergedrag bij kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Met behulp van deze game leren deze kinderen om te leren. Zij worden hierdoor zelfredzamer en ervaren minder frustraties bij het opnemen van leerstof. ’s Heeren Loo weet vanuit haar jarenlange ervaring dat kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking graag willen en kunnen leren. Het is ook voor deze kinderen een manier om de wereld ontdekken. En dat kan nu op een eigentijdse manier, allemaal met Robins Wereld. Bekijk het filmpje op Robinswereld.nl

Robins Wereld speelt zich af in een driedimensionale spelwereld waar kinderen in de persoon van Robin allerlei opdrachten en taken uitvoeren. De game combineert recente inzichten rondom effectief leergedrag (als voorwaarde voor leren en ontwikkelen) met een dynamische manier van testen en een passend aanbod van trainings-/oefenmogelijkheden. Zo leert een kind met een matige tot ernstige verstandelijke beperking spelenderwijs zich te ontwikkelen.

De AFAS foundation maakt Robins Wereld mogelijk
Dankzij een gift van de AFAS foundation was het mogelijk om deze eerste versie van Robins Wereld te ontwikkelen. Meer weten over de AFAS Foundation? Kijk dan op https://www.afas.foundation/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht