Industry Wire

Geplaatst door MT/Sprout

Rodeo beste SaaSbedrijf van 2022

AMSTERDAM, 19 MEI 2022 – Rodeo, Lytho en Formitable zijn door MT/Sprout verkozen tot beste SaaS-bedrijven van 2022. De bedrijven blinken uit in een gezonde MRR (monthly recurring revenue), een mooie omzetgroei en een hoge efficiency in de operatie.

MT/Sprout publiceert vandaag de SaaS100, de lijst van de honderd best presterende SaaS-bedrijven van Nederland tot een omzet van 50 miljoen euro (pdf). Met de lijst wil het medium voor zakelijke beslissers een voor Nederland belangrijke en sterk groeiende bedrijfstak in de
Best presterende

De SaaS100-lijst is samengesteld op basis van de kenmerken en prestaties van SaaS-bedrijven. Uit bijna 200 aanmeldingen zijn per bedrijf punten toegekend aan omvang, omzet, omzetgroei, churn, leeftijd, aantal landen actief, etc. Vervolgens is er op de ranglijst een weging toegepast om de best presterende eruit te filteren. Criteria daarvoor zijn omzetgroei, de snelheid van de internationale expansie en de efficiency in de operatie.

Top 10

De Top10 van de Saas100 editie 2022 ziet er als volgt uit:

1. Rodeo

2. Lytho

3. Formitable

4. Company Info

5. Sendcloud

6. Channable

7. Validsign

8. 12Build

9. Yuki

10. Dias software

De gehele lijst is te bekijken op mtsprout.nl/saas100

SaaS-markt

SaaS is een model waarbij softwaretoepassingen worden aangeboden via internet (lees: de cloud). Elke gebruiker met een smartphone, laptop of desktop kan de software via een browser of app benaderen. Waar hij of zij zich ook bevindt; zolang er een internetverbinding is kan er gewerkt worden. SaaS is ideaal voor zakelijke software zoals e-mail, instant messaging, boekhouding, business intelligence, online data-analyse, supply chain-oplossingen, HR-diensten, CRM-applicaties en ga zo nog maar even door. Bijna altijd hebben gebruikers toegang tot de software via een abonnement.

De SaaS-markt (Saas staat voor software as a service) heeft sinds het begin van de pandemie een stormachtige groei doorgemaakt en zal volgens Gartner groeien van 371,4 miljard dollar in 2020 tot 832,1 miljard dollar in 2025. Wereldwijd groeit het aantal SaaS-applicaties met 15 procent per jaar en naar verwachting zal 45 procent van alle software-applicaties dit jaar uit SaaS bestaan. Tel daarbij op dat meer dan 90 procent van de bedrijven op dit moment al gebruik maakt van een of meerdere clouddiensten en de conclusie is duidelijk: SaaS is here to stay.

Over ons

• MT/Sprout is het online platform dat ondernemers en leiders bijstaat in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling omdat we geloven dat betere leiders een betere wereld maken. Dat doen we onder meer met een dagelijkse nieuwsbrief, de onderzoeksspecials MT500 en MT1000 en ranglijsten als MT Next50, Challenger50  en de 25 onder de 25.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht