Industry Wire

Geplaatst door beslist.nl

Ruim helft van de Nederlanders viert Moederdag

Beslist.nl onderzoekt populariteit van Moederdag (-cadeaus)

Hoewel Moederdag afgelopen jaren in populariteit leek te dalen, wordt deze feestdag aanstaande zondag toch door ruim 54 procent van de Nederlanders gevierd, blijkt uit onderzoek van beslist.nl, het grootste online winkelcentrum van Nederland. Maar liefst 84 procent van de mensen die Moederdag viert schaft een cadeau aan voor hun partner, moeder of schoonmoeder. Het liefst overhandigen we de moeders een bloemetje, maar ook tuinartikelen of parfum zijn cadeaus die vaak worden gegeven.

Populaire gifts
Binnen het onderzoek is een onderscheid gemaakt tussen de cadeaus die worden gegeven aan moeders en/of partners of (schoon)moeders. In beide gevallen is de bos bloemen het populairst met respectievelijk 47 en 52 procent, maar in de categorie partner en/of moeder is ook parfum met ruim 20 procent een graag gegeven gift. Dit wordt met 9 procent aanzienlijk minder gegeven aan (schoon)moeders. Bij(schoon)moeders is een cadeau op het gebied van tuindecoratie weer populairder.

Online shoppen
Hoewel uit meerdere onderzoeken naar voren komt dat mensen steeds vaker online aankopen doen, blijkt uit dit onderzoek dat slechts 3 procent hun inkopen voor Moederdag online doet. Opvallend aangezien de meest gekochte cadeaus tijdens Moederdag (bloemen, parfum, decoratie voor in huis/tuin, sieraden en boeken) bij uitstek geschikt zijn om online te bestellen vanwege de relatief lage kosten en de snelle levertijd. Toch wordt er op beslist.nl sinds afgelopen weken binnen het Moederdagthema regelmatig gezocht naar cadeaus. De populairste cadeaus binnen dit thema zijn bloemen, met name rode rozen, bonbons met foto’s, horloges en portemonnees.

Opvallend is verder dat veel mensen denken (44 procent) dat moeders graag een tekening of iets anders gemaakt door kinderen willen ontvangen, maar dat dit in de praktijk lang zo vaak niet wordt gegeven (22 procent). Waarschijnlijk wordt het daadwerkelijk zelf tijd, geld en moeite in een cadeau stoppen toch als belangrijk gezien.

Wat kost het ons?
Zoals het de echte Hollander betaamt zijn we geen big spenders tijdens Moederdag. Slecht 5 procent geeft meer uit dan 51 euro en ruim 61 procent van de gekochte cadeaus, kost tussen de 0 en 25 euro.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht