Industry Wire

Geplaatst door Storyblok

Ruim de helft Nederlandse digitale professionals bezorgd over de beveiliging van hun CMS

Nederlanders die voor hun werk gebruik maken van een contentmanagementsysteem (CMS) zijn niet gerust op de veiligheid daarvan. 53 procent geeft aan daar bezorgd over te zijn, terwijl ruim de helft elke maand of vaker tegen beveiligingsproblemen aanloopt. De zorgen om beveiliging leven nog meer in vergelijkbare landen. Dat blijkt uit een onderzoek onder digitale professionals uitgevoerd door aanbieder van headless CMS Storyblok.
Om meer te weten te komen over hoe mensen CMS-beveiliging zien, ondervroeg Storyblok 530 professionals die persoonlijk een CMS gebruiken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Nederland.
Beveiliging CMS wordt belangrijk gevonden
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse professionals niet alleen bezorgd over beveiligingsproblemen: 80 procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan beveiliging bij het kiezen van een nieuw CMS belangrijk tot zeer belangrijk te vinden. 8 procent van de Nederlandse professionals heeft dagelijks te maken met beveiligingskwesties in het CMS, een kwart zegt dat wekelijks te ondervinden.
Bijna de helft (48 procent) zegt twee- tot viermaal per maand een beveiligingsupdate door te voeren. Toch zijn de meesten tevreden over het beveiligingsniveau van hun CMS: 83% vindt dat hun provider dit serieus genoeg neemt.
Minder zorgen in Nederland
Vergeleken met de andere onderzochte landen maken Nederlandse professionals zich relatief minder zorgen om de beveiliging van hun CMS. Ligt dat percentage bij Nederlanders op net boven de helft, in Zweden zegt 71 procent deze zorgen te hebben. In het Verenigd Koninkrijk is dat 69 procent, in Duitsland 68 procent en in de Verenigde Staten 59 procent.
Vooral in het VK wordt vaker een groot belang gehecht aan aan de beveiliging bij het kiezen van een nieuw CMS; ruim de helft van de respondenten zegt dat dit ‘extreem belangrijk is’, tegenover 27 procent in Nederland. Bij Duitse professionals hebben beveiligingskwesties het vaakst invloed gehad op de content op de website. Bijna 60 procent zegt dat dit weleens het geval was, ten opzichte van 43 procent in Nederland.
ISO-certificering grote wens
Bij een open vraag over welke beveiligingscertificaten belangrijk zijn voor een CMS die hun onderneming gebruikt, geven de meeste professionals aan dat ze ‘allemaal’ van belang zijn. Een enkeling durfde te stellen ‘voor niemand bang te zijn’. Specifiek werd de wens voor een ISO-certificering een flink aantal keer ingevuld.
Met het onderzoek wil Storyblok inzicht krijgen in hoe vaak professionals tegen beveiligingsproblemen aanlopen bij het gebruik van hun CMS. “Het up-to-date houden van de beveiliging van traditionele CMS-en is een tijdrovende klus. En dan nog spelen er veel zorgen”, zegt Dominik Angerer, medeoprichter en CEO van Storyblok. “Bij Storyblok zijn we ervan overtuigd dat die zorgen niet nodig zijn. Daarom bieden wij ondernemingen de mogelijkheid hun content te delen met het veiligste headless CMS dat beschikbaar is.”
Storyblok ISO-gecertificeerd
De toewijding op beveiliging wordt onderstreept door het recent behalen van een ISO 27001-certificering. Daarmee voldoet Storyblok aan de hoogste internationale veiligheidsnormen. Bezoek Storyblok’s Trust Center om meer te weten te komen over de strenge veiligheidseisen waaraan het headless CMS voldoet.
Over Storyblok
Storyblok is een enterprise headless CMS waarmee developers en marketeers krachtige contentervaringen kunnen leveren op ieder digitaal platform. Developers creëren flexibele componenten die onafhankelijk worden beheerd door contentteams via een visuele editor en aanpasbare workflow. Gepubliceerde content wordt gedistribueerd via een API, dus wijzigingen worden één keer aangebracht en verschijnen overal: op websites, mobiel, IoT, de metaverse en verder.
Deze methode vermindert onderhoud en maakt het contentbeheer efficiënter. Toonaangevende merken zoals Adidas, Pizza Hut en Marc O’Polo gebruiken Storyblok om hun content te beheren en met de wereld te delen. Storyblok is door G2 uitgeroepen tot #1 CMS voor 2022.
Ga voor meer informatie naar https://www.storyblok.com en volg Storyblok opLinkedIn en Twitter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht