Industry Wire

Geplaatst door Salesforce

Salesforce introduceert ESG-oplossing voor automatisering van beleggersrapporten

Amsterdam, 9 december 2022 –  Salesforce kondigt Automate ESG Reporting aan, een oplossing die organisaties helpt voldoen aan de groeiende vraag naar transparantie op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Automate ESG Reporting stelt bedrijven in staat om ESG-data realtime te beheren en eenvoudig raamwerkspecifieke rapporten te genereren. Door het ESG-rapportageproces te stroomlijnen, worden tijd en kosten bespaard.

Uit een Gartner®-rapport van dit jaar bleek dat goed presteren op het gebied van ESG de bedrijfskosten met wel 60% kan verlagen. Tegelijkertijd blijft ESG-rapportage een grote last voor bedrijven. Deloitte onderstreepte het pijnpunt van “inconsistente en onbetrouwbare data” en het ontbreken van duidelijke wereldwijde rapportagestandaarden, wat leidt tot bedrijfsmoeheid en frustratie.

“Terwijl investeerders en belangrijke belanghebbenden meer ESG-verantwoordelijkheid eisen, hebben organisaties oplossingen nodig om de voortgang van doelen te volgen en hun impact tijdig te rapporteren”, zegt Ari Alexander, GM van Net Zero Cloud, Salesforce.

Organisaties kunnen Automate ESG Reporting gebruiken om data-integratie vanuit verschillende systemen te stroomlijnen, de voortgang realtime te volgen, intelligente inzichten op te doen en die inzichten om te zetten in een rapport dat voldoet aan verschillende normen en vereisten.

De oplossing is wereldwijd beschikbaar vanaf 13 februari 2023.

Lees hier het volledige (Engelstalige) bericht.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht