Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Samsung breidt vitale bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit naar Galaxy Watch3 en Galaxy Watch Active2 in 31 landen

Schiphol, 26 januari 2021 – Samsung kondigt vandaag aan dat de Samsung Health Monitor-app binnenkort beschikbaar is in 31 nieuwe landen, waaronder Nederland. Deze app helpt je je gezondheid te monitoren en moedigt je aan om je doelen te bereiken. Samsung Galaxy Watch3- en Galaxy Watch Active2-gebruikers1 kunnen binnenkort ook bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uitvoeren via de Samsung Health Monitor-app. Zo ben je altijd op de hoogte van je gezondheid, waar en wanneer je dat wilt.

De Samsung Health Monitor-app heeft in december 2020 de CE-markering ontvangen. Hierdoor kan de app uitgebreid worden naar 28 Europese landen. De CE-markering laat zien dat het product voldoet aan de EU-eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Binnenkort kunnen gebruikers in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk gemakkelijk gebruikmaken van geavanceerde bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen via de Samsung Health Monitor-app. Daarnaast wordt de Samsung Health Monitor-app ook geïntroduceerd in Chili, Indonesië en de Verenigde Arabische Emiraten, waardoor het totaal op 31 nieuwe landen komt.

“Sinds de lancering van de Samsung Health Monitor-app in Korea vorig jaar juni, hebben bijna een miljoen mensen de app gebruikt om hun gezondheid te monitoren “, zegt TaeJong Jay Yang, Corporate SVP en Head of Health Team, Mobile Communications Business bij Samsung Electronics. “Wij zijn vastbesloten om deze innovatieve gezondheidszorg naar meer mensen over de hele wereld te brengen, en deze recente uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie.”

Bloeddrukmetingen
Een hoge bloeddruk wordt vaak in verband gebracht met hersen-, nier- en hartaandoeningen en als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot een beroerte en hartaandoeningen. Samsung Galaxy-smartwatches kunnen de bloeddruk nu meten via de Samsung Health Monitor-app, waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun gezondheid en weten wanneer zij aan de bel moeten trekken. Zodra de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 is gekalibreerd met een traditionele bloeddrukmanchet2, tik je op ‘meten’ om je bloeddruk af te lezen.  Het apparaat meet je bloeddruk door middel van polsgolfanalyse, die wordt bijgehouden met de hartslagmonitorsensoren. Het programma analyseert vervolgens de relatie tussen de kalibratiewaarde en de bloeddrukverandering om de bloeddruk te bepalen3.

Tutorial video – Measuring blood pressure
[Watch3] Tutorial Video – Measuring blood pressure_File for upload.mp4 .mp4 – 20 MB

Elektrocardiogrambewaking
Geschat wordt dat ongeveer 33,5 miljoen mensen wereldwijd worden getroffen door atriumfibrilleren (AFib)4, een veel voorkomende vorm van hartritmestoornissen. AFib is vaak de oorzaak van hartcomplicaties, waaronder bloedstolsels, hartfalen en beroertes. De elektrocardiogramfunctie van de Samsung Health Monitor-app werkt door de elektrische activiteit van het hart te analyseren via een sensor op de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2. Je opent hiervoor de Samsung Health Monitor-app als je rustig zit en zorgt ervoor dat het horloge stevig om je pols zit. Je legt vervolgens je onderarm op een plat oppervlak en plaatst een vingertop van de andere hand gedurende 30 seconden lichtjes op de bovenste knop van de smartwatch. De app meet dan je hartslag en -ritme, die worden geclassificeerd als een sinusritme (een normale, regelmatige hartslag) of AFib (wanneer het hart onregelmatig klopt)5.

Tutorial video – Tracking ECG and blood oxygen
[Watch3] Tutorial video – Tracking ECG and blood oxygen_file for upload_Edited_0125.mp4 – 39 MB

Beschikbaarheid
Om bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit te voeren, installeer je de Samsung Health Monitor-app op zowel de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 als je Galaxy-smartphone. De Samsung Health Monitor-app wordt automatisch geïnstalleerd als gebruikers hun Galaxy-smartwatch updaten naar de nieuwste versie via de Galaxy Wearable-app. De smartwatch-app opent dan een link naar de downloadpagina van de smartphone-app in de Galaxy Store.

De update van de Samsung Health Monitor-app is vanaf 22 februari6 in Nederland beschikbaar op de Galaxy Watch3 en Galaxy Watch Active2.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets,huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op https://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

1 Vereist een Galaxy-smartphone met Android 7.0 of hoger om te worden gekoppeld met een Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2.

2 Om de nauwkeurigheid te garanderen, moeten gebruikers hun apparaat ten minste elke vier weken kalibreren.

3 Gebruikers moeten hun bloeddruk meten in rust, zoals bij een traditionele manchet, en niet meten tijdens het sporten, roken of drinken. De bloeddrukmeting of de Samsung Health Monitor-app kan geen diagnose stellen van hypertensie of andere aandoeningen, of controleren op tekenen van een hartaanval. Het is niet bedoeld ter vervanging van traditionele methoden voor diagnose of behandeling door een gekwalificeerde zorgverlener.

4 Bron: Chugh SS et al. Worldwide epidemiology of atrial fibrillation. Circulation. 2014 Feb 25; 129(8): 837-47.

5 De ECG of de Samsung Health Monitor-app zoekt nooit naar tekenen van een hartaanval. Het is niet bedoeld ter vervanging van traditionele methoden voor diagnose of behandeling.

6 De beschikbaarheid kan per land en provider verschillen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht