Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Samsung onthult nieuwste huishoudelijke apparatuur line-up tijdens BESPOKE AI-evenement[1]

Schiphol, 3 april 2024 – Vandaag presenteert Samsung zijn nieuwste assortiment huishoudelijke apparaten tijdens ‘BESPOKE AI’[2]. Het wereldwijde lanceringsevenement vindt plaats in Seoul, Parijs en New York City. Centraal staat Samsungs visie op huishoudelijke verbetering met interconnectiviteit en artificiële intelligentie (AI).

Jong-Hee (JH) Han, vicevoorzitter, CEO en hoofd van de Device eXperience (DX) divisie bij Samsung, trapte ‘BESPOKE AI’ af in Seoul. Hij beschreef hoe Samsungs huishoudelijke apparaten niet alleen gebruikelijke taken goed uitvoeren, maar dat ze tot nog veel meer in staat zijn dankzij de kracht van AI. Door schermen toe te voegen aan de koelkasten, zijn deze ook te gebruiken voor entertainment en om andere verbonden Samsung-apparaten te bedienen.

“Sinds de introductie van Bespoke in 2019 hebben we laten zien hoe onze apparatuur een aanvulling is op het huis en de levensstijl van de gebruiker,” zegt JH Han. “Nu, vijf jaar later, presenteren we onze visie op AI aan de hand van het nieuwe Bespoke-assortiment. De verbeterde verbinding en uitgebreide AI-functies tillen de gebruikservaring naar een hoger niveau.”

Het huishouden wordt makkelijker en leuker dan ooit
De nieuwste Bespoke AI-lijn legt de basis voor een echt slim huis met ingebouwde wifi, camera’s en AI chips. De nieuwe AI Hub™, een verbonden 7-inch LCD-scherm dat aan meerdere producten is toegevoegd, maakt een geheel verbonden ecosysteem mogelijk[3].

Met Map View, dat een volledig 3D-beeld van het huis weergeeft, kunnen alle verbonden apparaten worden bediend. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld aan het koken is en de temperatuur in huis te hoog vindt, kan hij via AI Hub™ op het inductiefornuis[4] de airconditioning in andere kamers aanzetten, zonder het eten achter te laten. Tijdens het wassen kan de AI Hub™ op de wasmachine ook de robotstofzuiger in de woonkamer starten. De AI Hub™ maakt het huishouden niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens het koken hun favoriete nummers afspelen, video’s bekijken, of recepten op het scherm opzoeken.

Tijdens het ‘BESPOKE AI’-evenement toont Samsung ook het nieuwe ‘Calm Onboarding’, waarmee producten die op Samsung.com zijn gekocht onder een Samsung-account rechtstreeks worden geregistreerd in de SmartThings-app.

Huishoudelijke apparaten met het gemak van AI
Het meest opvallende verschil tussen de drie evenementen, afgezien van de locatie, is het productassortiment dat per markt wordt gelanceerd.

‘BESPOKE AI’ in Seoul heeft de grootste line-up met veertien nieuwe producten, waaronder de Bespoke French Door Refrigerator met AI Family Hub™+, de Hybrid Refrigerator, de Bespoke Infinite Induction Line, de Bespoke AI Laundry Combo™, de Bespoke Jet Bot Combo™ AI, de Bespoke Jet AI™, de Bespoke Cube Air Infinite Line en meer[5].

De Bespoke Jet Bot Combo™ AI is een robotstofzuiger en dweilreiniger met intelligente AI-functionaliteiten als AI Recognition en Clean Station Steam+. Met behulp van het AI Deep Neural Network (DNN)-model en een camera herkent AI Object Recognition verschillende objecten[6], zoals mensen[7], huisdieren[8] en moeilijk zichtbare items zoals dunne telefoonkabels, vloerkleden of matten. AI Floor Detect detecteert het type vloer. Wanneer er tapijt wordt gedetecteerd, beslist de robotstofzuiger of hij zijn dweil optilt of op het basisstation laat staan. Zo wordt voorkomen dat de robot het tapijt met de natte dweil bevuilt.

Omdat energie besparen steeds belangrijker wordt in Europa, introduceert ‘BESPOKE AI’ in Parijs de nieuwe energiezuinige, extra brede koelkast met vriesvak[9]. De extra brede koel-vriescombinatie is uitgerust met AI Energy Mode en door deze te activeren bespaar je tot 3 uur per dag aan energie[10]. De compressorsnelheid en de ontdooifunctie worden geoptimaliseerd op basis van gebruikspatronen en omstandigheden. Ook het nieuwe assortiment wasmachines blinkt uit op het gebied van energiezuinigheid met 11kg wasmachines met 10%, 20% en zelfs tot 40% extra energiebesparing[11]. Het A-40% model is uitgerust met Bubble Shot, dat energie bespaart door het water in de trommel op te pompen en op de kleding te sproeien.

Samsung integreert generatieve AI in huishoudelijke apparatuur. Bixby, Samsungs stemassistent, gaat hierin een centrale rol spelen. Dankzij Generatieve AI zal Bixby meer dan één opdracht tegelijk aankunnen, complexe zinnen kunnen begrijpen en natuurlijke gesprekken kunnen voeren. Ook zal het systeem samengestelde opdrachten begrijpen, zoals “Zet de airconditioner in de Wind Free-modus en vertel me het weerbericht.” Het zal bovendien de context van eerdere interacties onthouden voor continuïteit. Als de gebruiker Bixby bijvoorbeeld de opdracht geeft om de luchtreiniger uit te zetten en daar vervolgens aan toevoegt: “Oh, en de TV ook”, zal Bixby beide verzoeken uitvoeren. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld zegt “de woonkamer voelt vochtig aan” of vraagt “wat moet ik doen met alle aardappelen die ik gisteren heb gekocht?” zal Bixby een oplossing of een actie voorstellen.

Op weg naar een duurzame toekomst
Samsung zet zich niet alleen in voor een beter huis, maar ook voor een milieuvriendelijkere toekomst. Met SmartThings Energy[12] kan de hoeveelheid energie die wordt verbruikt door aangesloten Samsung-apparaten eenvoudig worden gecontroleerd en beheerd. Samsung heeft een Rewards programma waar punten verzameld kunnen worden. Verzamelde punten kunnen worden ingeruild op Samsung.com, in de Samsung Galaxy Store en op andere Samsung-aankoopplatforms.

Productveiligheid heeft een hoge prioriteit voor Samsung. Het bedrijf streeft naar certificeringen in alle productcategorieën, inclusief certificering voor verminderd brandrisico (RFR) voor nieuwe producten. Dit garandeert dat Bespoke-apparaten brandincidenten effectief helpen voorkomen.

[1] Sommige features zijn mogelijk nog niet beschikbaar.
[2] AI features beschikbaar op geselecteerde apparaten.
[3] Nog niet beschikbaar in Benelux.
[4] Verkrijgbaar in de VS.
[5] Beschikbaarheid verschilt per land.
[6] Objectherkenning kan worden beïnvloed door de vorm van een object of de omgevingsomstandigheden. Alleen bepaalde objecttypen kunnen worden herkend. Bijvoorbeeld: airconditioning (standaardtype), koelkast, Bespoke (koelkast/vaatwasser), TV, wasmachine/droger, luchtreiniger, AirDresser, bank, bed, boekenplank, tafel, uitwerpselen van huisdieren, elektrische kabel, handdoek/sok, beker , glas, fles, kom, vaas, vloermat, kleed, kapstok, schoenen, sokkel, weegschaal, stroomverlengstuk, meubel met dwarsbalk, meubelpoten, stoel op wielen, huisdierenbal, smartphonekabel, vlek, drempel en deuropening. Een wifiverbinding en een Samsung-account zijn vereist.
[7] Herkent alleen menselijke aanwezigheid op basis van generieke visuele indicatoren en kan geen individuele mensen identificeren. De herkenningsmogelijkheden kunnen beperkt zijn als het hele lichaam van een persoon niet zichtbaar is. Een wifiverbinding en een Samsung-account zijn vereist.
[8] Alleen honden en katten kunnen worden herkend. Herkent alleen de aanwezigheid van een huisdier op basis van algemene visuele indicatoren en kan geen individuele huisdieren identificeren. Een wifiverbinding en een Samsung-account zijn vereist. De herkenningsmogelijkheden kunnen beperkt zijn door de houding of positie van een kat. Het vermogen om uw huisdier te herkennen is afhankelijk van het soort dier en de leefomgeving.
[9] Staat voor een bodemgemonteerde vriezer (“BMF”) koelkast met grote capaciteit en een breedte van 70 cm of meer.
[10] De testresultaten zijn gebaseerd op een vergelijking van het energieverbruik zoals in de fabriek ingesteld met en zonder de AI Energy Mode. De geschatte besparing is tot 15% wat gelijk is aan tot 3.6 uren per dag. Resultaten kunnen variëren afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en -patronen.
[11] Het energieverbruik van WW11DG6*/WW1UDG* 5000/6000-serie 11KG-model is 48 kWh, wat 10% energiezuiniger is vergeleken met de minimumdrempel van energie-efficiëntieklasse A (53,1 kWh voor 11KG-modellen). Het energieverbruik van WW11DB7* 7000-serie 11KG-model is 42 kWh, wat 20% energiezuiniger is vergeleken met de minimumdrempel van energie-efficiëntieklasse A (53,1 kWh voor 11KG-modellen). Het energieverbruik van WW11DB8* 8000-serie 11KG-model is 32 kWh, wat 40% energiezuiniger is vergeleken met de minimumdrempel van energie-efficiëntieklasse A (53,1 kWh voor 11KG-modellen). Energielabels zijn getest met het Eco 40-60 programma.
[12] Beschikbaar via de SmartThings App. De Samsung SmartThings App werkt met Android OS 8.0 (Oreo) of hoger, geoptimaliseerd voor Samsung smartphones. De SmartThings App werkt ook met iOS 13 of hoger voor iPhone smartphones. Voor deze functie heb je een Samsung-account nodig.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht