Industry Wire

Geplaatst door SAP

SAP deelt financiële resultaten 2021

De belangrijkste financiële resultaten zijn:

· Grote stijging in cloud-backlog met 32% tot 9,45 miljard euro (non-IFRS) en met 26% (bij gelijke valutakoersen), een groei van 4 procentpunten bij gelijke valutakoersen.

· Het huidige Stellar SAP S/4HANA cloud-backlog laat een recordstijging zien van 84% (non-IFRS, en 76% bij gelijke valutakoersen). Dit is voornamelijk te danken aan de groeiende vraag naar ‘RISE with SAP’.

· In het vierde kwartaal steeg de totale cloudomzet 28% tot 2,61 miljard euro (IFRS), met een cloudversnelling binnen het gehele cloudportfolio. Zo steeg de SAP S/4HANA-cloudomzet met 65% naar 329 miljoen euro (IFRS) en de opbrengst uit cloud en software met 6% naar 6,99 miljard euro (IFRS en non-IFRS).

· De omzet uit softwarelicenties daalde echter vergeleken met het vierde kwartaal in 2020 met 14% naar 1,46 miljard euro (IFRS en non-IFRS).

Financiële resultaten heel boekjaar 2021

· Over het gehele jaar gezien een forse cloudversnelling over de hele linie. Hiermee bereikt SAP eenvoudig de voor 2021 opgestelde prestatierichtlijnen en overtreft daardoor de verwachtingen.

· De IFRS-cloudomzet steeg in 2021 met 17%; de non-IFRS-cloudomzet steeg met 16% (19% stijging bij gelijke valutakoersen).

· De opbrengst uit cloud en software is in 2021 met 4% gestegen (5% bij gelijke valutakoersen).

· De IFRS-operationele winst daalde daarentegen met 30%; non-IFRS operationele winst daalde met 1% (1% stijging bij gelijke valutakoersen).

Resultaten boven verwachting

De kracht en de uitvoering van de SAP-strategie komt op meerdere fronten tot uiting met een uitzonderlijk klantmomentum in zijn cloudportfolio en financiële prestaties die de marktverwachtingen overtreffen. Dit wordt ondersteund door een sterke vraag naar RISE with SAP bij klanten van elke omvang. De klanttevredenheid blijft daarnaast toenemen, wat weerspiegeld wordt in de hoge verlengingspercentages.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht