Industry Wire

Geplaatst door Saxion

Saxion opleidingen organiseren virtuele afstudeerexposities

De opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van hogeschool Saxion organiseren dit jaar virtuele afstudeerexposities. Door de geldende corona maatregelen zijn fysieke exposities in de gebouwen van Saxion niet mogelijk. Door de exposities online en virtueel te maken kunnen deze studenten nu toch hun afstudeerwerken presenteren.

Jaarlijks houden onze afstudeergroepen van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek een expositie. Ze presenteren hun afstudeerprojecten aan docenten en gecommitteerden ter beoordeling, aan het werkveld en aan vrienden en familie. Een jaarlijks hoogtepunt voor vierdejaars studenten die op deze manier hun studie afronden.

Nu dit jaar alles anders is, hebben deze opleidingen een creatief alternatief bedacht, samen met Saxion Bouwkunde alumni Lars ter Steege. Lars ontwerpt een virtuele expositie omgeving vanuit zijn eigen onderneming Studio X B.V. Hierin heeft elke afstudeergroep zijn eigen ruimte, waarin zij hun tekeningen, maquettes, animaties of video’s kunnen presenteren. Zo lopen de studenten geen studievertraging op en kan iedereen die geïnteresseerd is de afstudeerwerken online en virtueel in 360 graden bekijken. Vanaf 17 juni is deze nieuwe toekomstbestendige omgeving online te bezoeken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht