Industry Wire

Geplaatst door Extra Nice

SCHiM, van Nederlandse bodem, bereikt 200.000 wishlists en springt op 18 juli naar pc en consoles

Na een succesvolle Steam Next Fest is de charmante indiegame bijna klaar om op alle platformen te verschijnen.

25 juni 2024 – Het Nederlandse ontwikkelaarsduo Ewoud van der Werf en Nils Slijkerman heeft aangekondigd dat hun bekroonde indiegame, SCHiM, op 18 juli uit haar schaduw zal springen. De game zal beschikbaar zijn op Steam, Xbox One/Series X|S, PlayStation 4/5 en Nintendo Switch voor € 24,99.

SCHiM maakt wereldwijde impact
SCHiM heeft onlangs een succesvolle Steam Next Fest achter de rug, waarbij meer dan 200.000 wishlists werden bereikt en meer dan 50.000 mensen de demo hebben gespeeld. De demo is nog beschikbaar op Steam. Rock Paper Shotgun prees de demo en noemde het “heel verfrissend charmant!” en IGN Benelux benadrukte ook de charme van de game, met de woorden: “Nadat ik een half uurtje SCHiM heb mogen spelen, zag ik al snel dat het een bijzondere game is.”

Gebaseerd op echte plekken in Nederland
SCHiM is een charmante indiegame over het helpen van een verloren schaduw die zijn weg terug naar zijn mens probeert te vinden, door van schaduw naar schaduw te springen. Terwijl je zoekt naar slimme manieren om je door de wereld te bewegen, ontdek je kleine verhalen en charmante details die in de omgeving verborgen zijn. Veel locaties in het spel zijn gebaseerd op echte plekken in Friesland en Noord-Holland, wat de game een uniek Nederlands tintje geeft.

Belangrijkste kenmerken

-Een verhaal over een persoon die zijn schaduw verliest: een schim is de ziel en geest van een object of levend wezen. Alles in de wereld heeft er een, en ze zouden nooit van elkaar gescheiden mogen worden. Je moet je weg terugvinden naar de mens waartoe je behoort, voordat het te laat is.

-Unieke 3D platforming: je kunt alleen bewegen in de schaduwen, dus je moet slimme manieren vinden om in de schaduwen van geanimeerde objecten en bewegende elementen te springen om zo je pad te creëren.

-Een prachtige abstracte wereld: het kleurenpalet verandert in elk level om de setting, het tijdstip van de dag en de sfeer van elke locatie die je verkent vast te leggen.

-Elk level heeft een verhaal te vertellen: elk nieuw level heeft zijn eigen levende omgeving met kleine verhalen om te ontdekken, geïnspireerd door echte Nederlandse/Europese steden en landelijke locaties.

-Verborgen in de schaduwen: er zijn veel verborgen items te ontdekken in SCHiM, en wanneer je ze vindt, help je andere schim om de verbinding met hun object te herstellen.

Nintendo Switch-spelers kunnen SCHiM nu al pre-orderen in de Nintendo eShop.

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van SCHiM.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht