Industry Wire

Geplaatst door Schroevers

Schoevers ziet vraag naar Virtual Assistants flink stijgen

Hilversum – Schoevers, het opleidingsinstituut voor startende en ervaren managementsupportprofessionals, breidt haar opleidingsaanbod voor virtual support-opleidingen flink uit. Omdat er door de coronacrisis steeds meer thuisgewerkt wordt en de waarde van werken op afstand is bewezen, zijn virtuele managementondersteuners relevanter dan ooit. Schoevers biedt verschillende nieuwe opleidingen en trainingen aan om zo supportprofessionals klaar te stomen voor de digitale versie van hun vak.

Nieuwe opleidingen en trainingen

Zo is er een nieuwe HBO-opleiding tot Virtual Assistant, die zich richt op de ontwikkeling van moderne competenties van managementsupportprofessionals. Zoals werken in de cloud, digitaal vergaderen en het beheren van social media. Ook wordt aandacht besteed aan de competenties die nodig zijn om te ondernemen als VA, zoals het schrijven van een ondernemingsplan of het maken en beheren van een eigen website. Naast HBO- en MBO-opleidingen zijn er trainingen aan het aanbod toegevoegd zoals Digitale Processen voor Virtual Support en Werken als Virtual Supportprofessional. Het gehele aanbod is hier te vinden: https://www.schoevers.nl/deeltijd/opleidingen/virtual-assistant-virtual-support.html.

Naast trainingen en opleidingen biedt Schoevers ook voor het eerst Virtual Assistant-bootcamps aan. In enkele dagen of dagdelen leren supportprofessionals hoe ze een organisatie ook op afstand zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. De bootcamp Werken als Virtual Assistant start op 19 juni en de bootcamp Tools voor de Virtual Assistant op 23 juni. Meer weten? Lees: https://www.schoevers.nl/bootcamps-virtueel-werken.html.

“De waarde van een virtuele assistent is sinds de afgelopen twee maanden enorm gestegen. Eerder stonden Virtual Assistants vooral kleinere ondernemers bij, die geen fulltime secretaresse nodig hebben. Nu zijn de skills ook ontzettend belangrijk bij managementsupportprofessionals die niet gewend zijn om op afstand te werken. Om ook hen klaar te stomen voor de digitale versie van hun vak, bieden we meer opleidingen en trainingen aan”, aldus Rob Rijbroek, directeur Schoevers deeltijd.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht