Industry Wire

Geplaatst door Collin Crowdfund

Sell View: in 2 minuten een goed bezoekverslag

Harderwijk, 4 september 2017 – Sell View is een nieuwe en handige app speciaal voor accountmanagers en management. Veel bedrijven zijn afhankelijk van verkoopinformatie voor het aansturen van de onderneming. Met Sell View hebben ondernemingen deze uitgebreide informatie altijd en overal paraat. En de accountmanager heeft een tool waarbij hij eenvoudig en snel de informatie kan invoeren. De Sell View software vertaalt volledig automatisch de bezoekverslagen van de verkopers naar heldere verkoopcijfers, grafieken en statistieken. De combinatie van de software gekoppeld aan een eenvoudige app is uniek.

De financiering voor de ontwikkeling van de app is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.

Eenvoudige invoer, heldere stuurinformatie
‘Via Sell View is zeer uitgebreid te zien wat de uitkomsten zijn van de bezoeken van de accountmanagers’, vertelt Arno Torn, eigenaar van Sell View. ‘Welke accountmanagers bespreken welke onderwerpen, wat zijn de meest en de minst populaire onderwerpen, worden de marketingcampagnes besproken, welke accountmanager bezoekt vooral potentiele klanten en wie focust zich vooral op relatiebeheer? Maar ook welke concurrenten komen de accountmanagers het meeste tegen of welke accountmanager bezoekt voldoende klanten en welke te weinig. Daarnaast kan men zien hoeveel aanbiedingen de gesprekken opleveren met daarbij een inschatting van de kans op succes. Deze Informatie is van groot belang voor het aansturen van de accountmanagers en het behalen van de beste resultaten.’

Voor de verkopers wordt het vooral makkelijker en leuker om het bedrijf constant te voorzien van de verkoopresultaten. Na ieder verkoopgesprek opent de accountmanager de app en vult hij of zij enkele meerkeuze vragen in die samen met onze klanten worden bepaald. De accountmanager hoeft alleen de juiste klant en de antwoorden aan te vinken en daarmee heeft hij een compleet bezoekverslag aangemaakt. Deze handeling kost nog geen 2 minuten van zijn tijd. De software is zo gemaakt dat het ingevoerde antwoord bepaalt welke volgende vraag gesteld wordt. De software synchroniseert ook met de agenda van de verkoper, waardoor de accountmanager en het bedrijf op de hoogte zijn van de afspraken en de doelstelling van de betreffende afspraak. Al deze gegevens worden verzameld in een database en kunnen dagelijks worden weergegeven: per persoon, per groep of per periode.

De software van Sell View kan men eerst kosteloos uitproberen door de app te downloaden in de betreffende appstore. Men kan er ook voor kiezen om een complete Sell View demo omgeving aan te maken via de website. Hier kan men eenvoudig meerdere gebruikers aanmaken, vragen aanpassen en Excelbestanden importeren.

Om optimaal gebruik te maken van de software, biedt Sell View bedrijven een eendaagse training aan. Tijdens deze training bepaalt men per accountmanager de juiste vragen voor iedere situatie.

Succesvolle crowdfund campagne
De financiering voor de verdere ontwikkeling van de Sell View app is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag van € 60.000 is volgeschreven door 93 investeerders.
Over Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo werkt Collin met ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht