Industry Wire

Geplaatst door Shopify

Shopify stelt Discovery AI-oplossing van Google Cloud via Commerce Components beschikbaar voor enterprise retailers

Shopify stelt Discovery AI-oplossing van Google Cloud via Commerce Components beschikbaar voor enterprise retailers

Shopify en Google Cloud versterken hun samenwerking om search abandonment – iets dat retailers triljoenen kost – tegen te gaan
De samenwerking markeert een voortdurend momentum voor Commerce Components, Shopify’s enterprise oplossing die in januari 2023 werd gelanceerd
De Discovery AI-oplossingen van Google Cloud vormen de nieuwste integraties die beschikbaar zijn via Commerce Components van Shopify, waarmee één van de grootste pijnpunten voor enterprise retailers wordt opgelost
Amsterdam, 23 maart 2023 – Shopify bouwt zijn langdurige samenwerking met Google uit. Het bedrijf maakt de zoek- en discovery tools van Google Cloud beschikbaar met behulp van Shopify’s Commerce Components om zo search abandonment tegen te gaan. De Discovery AI-oplossingen zijn beschikbaar voor de grootste merken ter wereld om direct te integreren in hun webshops, met Commerce Components van Shopify.

Geen succes zonder zoekmachine
De aangekondigde samenwerking om search abandonment – wanneer een consument een product in een webshop zoekt, niet kan vinden wat hij zoekt en de webshop verlaat – tegen te gaan blijkt hard nodig. Uit onderzoek van Harris Poll, in opdracht van Google Cloud, blijkt dat retailers van over de hele wereld jaarlijks meer dan 2 biljoen dollar kwijt zijn aan search abandonment. Enterprise ondernemingen met honderden producten hebben niet alleen een goede zoekfunctie nodig, ze kunnen het zich ook niet veroorloven om zaken te doen zonder een degelijke zoekfunctie.

“De samenwerking met Google Cloud brengt het beste in commerce samen met het beste in search om een biljoen dollar aan kansen voor merken te kunnen ontgrendelen”, vertelt Harley Finkelstein, president bij Shopify. “We weten dat 69% van de consumenten alleen al in de VS zegt dat de zoekopdracht van een winkel de meest voorkomende manier is waarop ze online shoppen, maar slechts ongeveer 10% krijgt consistent nauwkeurige zoekresultaten. Dit is een enorm probleem dat we graag willen oplossen door onze samenwerking met Google voort te zetten.”

De Discovery AI-oplossingen van Google Cloud bevatten mogelijkheden als:

Retail Search voor een beter begrip en betere resultaten voor de meest brede zoekopdrachten, inclusief niet-productgebonden en semantische zoekopdrachten om productkenmerken effectief te koppelen aan winkelcontent, zodat je snel en gemakkelijk relevante producten kan vinden.
AI-gestuurde personalisatie voor een optimale productweergave en -bestelling zodra shoppers een categorie kiezen, zoals “damesjassen” of “keukengerei”. Daarnaast bieden personalisering en AI-aanbevelingen producten aan door patronen te herkennen in het gedrag van de consument, zoals klikgedrag, toevoegingen aan het winkelwagentje, aankopen en andere informatie om de smaak en voorkeuren van de shopper te bepalen.
“Met de integratie van Google Cloud helpt Shopify merken om snel gebruik te maken van de kracht van AI”, vertelt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “Door retailers te helpen om hun producten gemakkelijker vindbaar te maken, kunnen shoppers nu sneller precies vinden wat ze willen.”

Een van de eerste Shopify retailers die de integratie gebruikt is Rainbow Shops, een kledingmerk met vestigingen verspreid over de hele VS en duizenden producten. Rainbow integreerde de zoekfunctie van Google rechtstreeks in hun webshop, wat resulteerde in een toename van het zoekvolume tot 48%.

Commerce Components by Shopify, de moderne, composable stack voor enterprise retail, is eerder dit jaar gelanceerd. Bestaande enterprise retailers op Shopify zijn onder andere Mattel, Glossier, Steve Madden en Spanx. Meer informatie over Commerce Components by Shopify vind je hier.

De Discovery AI-oplossingen van Google Cloud zijn wereldwijd beschikbaar voor enterprise retailers die gebruik maken van Commerce Components by Shopify.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht