Industry Wire

Geplaatst door Shopopop

Shopopop en StoreShippers bieden gezamenlijk duurzame leveringen aan huis

Shopopop kondigt vandaag de samenwerking aan met StoreShippers die het mogelijk maakt voor winkeliers die aangesloten zijn bij dit ‘ship-from-store’-platform om leveringen aan huis binnen één dag te garanderen door particulieren op basis van de deeleconomie.

StoreShippers verzorgt leveringen vanuit fysieke winkels en legt de focus daarbij op snelheid en duurzaamheid. Met Shopopop kunnen aangesloten winkeliers hun waren bij klanten thuis laten bezorgen door een particuliere shopper. Het credo van Shopopop is “Ga je toch van A naar B, neem dan iets voor een ander mee”. Doordat het bedrijf gebruik maakt van verplaatsingen die mensen toch al maken, realiseert het duurzame efficiëntievoordelen in tijd, geld en uitstoot.

StoreShippers is een verzendplatform dat gespecialiseerd is in duurzame levering op dezelfde dag vanuit winkels of depots. Het geeft retailers en winkeliers toegang tot een brede reeks verzendopties in 15 landen en +450 steden.

Pieter Paul van den Hoven, oprichter & CEO van StoreShippers: “Net als StoreShippers gelooft Shopopop in een ship-from-store oplossing die flexibele en betaalbare leveringen mogelijk maakt. Shopopop ‘s inclusieve crowdshippingmodel is erop gericht om iedereen een kans te geven en het beste uit de lokale markten te halen, en het belangrijkste is dat het zorgt voor snelle en efficiënte leveringen. Samen kunnen StoreShippers en Shopopop een steeds grotere Europese gemeenschap helpen duurzaam en coöperatief te groeien.”

Shopopop is met zijn platform, dat de deeleconomie ten volle benut, de onbetwiste Europees marktleider. Het van oorsprong Franse bedrijf veroverde in het afgelopen jaar de Belgische markt en maakt inmiddels ook grote stappen in Nederland. Dat gebeurt via partnerschappen met grote supermarktketens, maar ook door samenwerkingen met de lokale ‘winkel op de hoek’, zoals bloemisten, slijterijen en andere gespecialiseerde retailers.

Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop. “We geven particuliere shoppers de kans iets goeds te doen voor een ander, én voor de eigen portemonnee. Dat maakt ons model duurzaam, want het verlaagt de uitstoot, de noodzaak van extra verpakkingen en zorgt voor minder overlast. De klant bestelt bij een partner van StoreShippers en een Shopper die zich in de buurt bevindt, krijgt hiervan een melding via onze app. De bestelling vindt zodoende binnen maximaal drie uur plaats, maar doorgaans veel sneller. Daarmee komen de doelstellingen van Shopopop en StoreShippers samen om een duurzame en snelle levering te bieden met aandacht voor de maatschappij en sociaal contact.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht