Industry Wire

Geplaatst door Shopware

Shopware brengt Enterprise-oplossing voor de cloud  

Schöppingen/Ahaus, 25-05-2022 – Drie jaar lang heeft de Shopware Community gewacht op de eerste SCD in presentie sinds 2019. De lange afwezigheid van dit evenement, dat nu hybride plaatsvindt, wordt voor de rond 6.000 deelnemers ruimhartig gecompenseerd. shopware AG heeft een reeks aankondigingen te doen: als start van een nieuwe Shopware-productwereld brengt de softwareproducent nu ook zijn Enterprise-oplossing voor de cloud. Bovendien maakte co-CEO Sebastian Hamann tijdens zijn toespraak bekend, dat zijn bedrijf in het kader van expansie een filiaal in New York opent.  

Na twee pandemiejaren organiseerde shopware AG voor het eerst sinds 2019 weer een Shopware Community Day ter plaatse. Rond 1000 bezoekers kwamen naar de Tobit Campus in Ahaus en lieten zich door de nieuwste tech-innovaties, belangrijke marktontwikkelingen en indrukwekkende businessideeën inspireren. Meer dan 5.000 toeschouwers volgden live vanuit de hele wereld het spectaculaire evenement online. ‘We hebben in de twee jaar dat de SCD een puur digitaal evenement was een heleboel geleerd. We zijn blij dat we met onze community nu weer ter plaatse feest kunnen vieren. Tegelijkertijd stellen we alle inhoud voor onze talrijke handelaars en partners wereldwijd per stream beschikbaar’, aldus mede-oprichter en co-CEO Sebastian Hamann. Hij is met dit hybride concept tevreden.

Enterprise cloud: Pilotprojecten zijn online 

Hamann had tijdens de openingstoespraak voor de bijeengekomen community het een en ander in petto. Zo presenteerde hij onder andere de Shopware Enterprise Cloud, wat bij het publiek veel belangstelling wekte. ‘Met Shopware Enterprise Cloud brengen we de jarenlange ervaring en voordelen van Shopware in het enterprise-segment nu ook in de cloud’, aldus Hamann. De enterprise-oplossingen van Shopware waren tot dusver uitsluitend als zelf gehoste variant beschikbaar. Nu kunnen Shopware-winkeliers hun individuele visie van digital commerce snel, schaalbaar en flexibel realiseren, terwijl ze zich op het succes van hun zaak kunnen concentreren. Met de nieuwe Enterprise Cloud kunnen gebruikers bovendien van het volledige potentieel van het open-commerce-principe profiteren: door de perfecte combinatie van composable & open commerce ontstaat een universum vol mogelijkheden. Gebruikers kunnen eenvoudig oplossingen uit het ecosysteem van Shopware in hun eigen waardescheppingsketen integreren en tegelijkertijd van een stabiele, betrouwbare infrastructuur profiteren, die als service door Shopware beschikbaar wordt gesteld.

Deze ontwikkeling is volgens Hamann mogelijk dankzij de consequente omzetting van het belangrijkste ondernemingsprincipe van Shopware, dat het bedrijf tegelijkertijd het meest van de concurrentie onderscheidt: openheid. Daarmee is niet alleen de openheid van het product bedoeld, maar ook de openheid van de community, die achter de software staat. ‘Ik ben ervan overtuigd dat mensen die, zoals hier bij de Shopware Community Day, bij elkaar komen met hun open mindset en met de veelzijdige structuur van de community voor fantastische innovaties kunnen zorgen’, benadrukte Sebastian Hamann.

Eerste pilotprojecten met de Enterprise Cloud zijn al met succes afgewikkeld en veel andere zullen in de komende weken volgen. ‘Voor Shopware is de Enterprise Cloud een van de centrale bouwstenen in de nieuwe midmarket-strategie. We zijn heel blij dat PhiShop als een van de eerste pilotprojecten van onze partner Portaltech Reply van deze partnerschap profiteert’, aldus Sebastian Hamann.

Paul Stuefer, hoofd van de afdeling e-commerce & marketing van PhiAcademy GmbH is enthousiast over de mogelijkheden en betoont de voordelen van de oplossing: ‘dankzij Shopware Enterprise Cloud kunnen we met onze shop flexibel en behendig werken. Gewenste functies kunnen snel in een eigen testomgeving uitgeprobeerd worden en brengen onze business niet meer in gevaar. Door de eenvoudige communicatie met de hosting-experts en onze partner Portaltech Reply kunnen we onze cloud-shop binnen vier maanden migreren.’

Shopware opent een kantoor in New York City

Ook op het vlak van de internationalisering verkondigde Sebastian Hamann belangrijk nieuws. Shopware opent een kantoor in New York City. ‘Het is altijd ons doel geweest ook internationaal te groeien, om onze wereldwijde community een uitstekende digitale verkoopbelevenis te bieden. Onze partnerschap met Carlyle en PayPal, die we begin dit jaar bekendgemaakt hebben, geeft ons de boost voor de volgende belangrijke stap. Met de opening van het filiaal in New York gaan we in een van de belangrijkste markten ter wereld terrein winnen’, aldus Hamann.
Al begin juni 2022 zullen we het filiaal in de Verenigde Staten bezetten. Vanaf dit tijdstip zal de speciaal daarvoor opgerichte vennootschap Shopware US Inc. de zakelijke belangen in de Verenigde Staten waarnemen.

Dirk Nowitzki, Sara Clemens en Fallon Sherrock op het hoofdpodium 

Op in totaal drie podia traden behalve Sebastian Hamann veel topsprekers op. Hiertoe behoorden basketbalicoon Dirk Nowitzki, Sara Clemens, senior advisor bij Blackstone en voormalige COO van Twitch, of Space Time Concepts-CEO Laura Winterling. Een highlight was ook het optreden van de prof-dartspeelster Fallon Sherrock. Ze gaf een interessant kijkje achter de schermen bij haar carrière en gaf live op het podium een staaltje van haar kunnen ten beste.
De Shopware Community Day is sinds zijn start in 2011 ook een belangrijk networking-evenement. Zo bood de legendarische aftershow party na het dagprogramma een prima gelegenheid tot uitwisseling in een goede sfeer.
Kijk voor meer informatie over Shopware Enterprise Cloud hier. Alle digitale inhoud van de SCD wordt bovendien binnenkort op scd.shopware.com beschikbaar gesteld.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht