Industry Wire

Sign2Pay introduceert mobiele betaalmethode met alleen een handtekening op TechCrunch Disrupt

LONDEN – Sign2Pay, een Belgisch-Nederlandse fintech startup, heeft vandaag officieel zijn mobiele betaalmethode gelanceerd op de TechCrunch Disrupt conferentie in Londen. Als één van de 15 geselecteerde bedrijven die kans maakt op £30.000 en de felbegeerde Disrupt Cup, laat Sign2Pay’s nieuwe betaalmethode consumenten toe om online bestellingen eenvoudig te betalen met een handtekening op het scherm van een smartphone.

Via elk toestel met een touchscreen kunnen klanten online aankopen betalen via hun bankrekening en hun persoonlijke handtekening. Het te betalen bedrag wordt automatisch overgeschreven van de rekening van de consument, terwijl de verkopende partij beschermd wordt tegen fraude. Bij de lancering kan Sign2Pay reeds betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen.

“Op een mobiele telefoon online aankopen doen via een bankbetaling vereist omslachtige authenticatiemethoden zoals iDeal en kaartlezers. Door consumenten toe te staan hun persoonlijke handtekening te gebruiken, vergroten we het vertrouwen en tegelijkertijd ook de conversie bij online bestellingen”, zegt Nicolas Mertens, CEO en medeoprichter van Sign2Pay.

Sign2Pay’s digitale platform voor de verwerking van handtekeningen analyseert honderden datapunten in een enkele handtekening, wat een beveiligingsniveau biedt dat gelijk staat aan biometrische authenticatie en vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. De technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere biometrische toestellen.

Vanaf vandaag kunnen e-commerce websites zich registreren op de Sign2Pay-website en hun webshop of applicatie aansluiten om mobiele bankbetalingen te accepteren. Dankzij de ingebouwde integratie met de meeste online e-commerceplatformen, zullen hun mobiele webshops een hogere conversie realiseren terwijl ze genieten van een verbeterde fraudebescherming.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht