Industry Wire

Geplaatst door Signicat

Signicat assisteerde organisaties bij het verminderen van 1,1 miljoen geprinte pagina’s

Ter ere van Earth Day op 22 april, zorgt Signicat een opmerkelijke afname van geprinte pagina’s, bereikt door papierloze procedures zoals onthuld in de 2023 Total Economic Impact™ studie.

Rotterdam, 19 april 2024 – De overgang naar papierloze processen heeft geresulteerd in een vermindering van 1,1 miljoen geprinte pagina’s per jaar voor klanten van Signicat, zoals blijkt uit een 2023 Forrester Consulting Total Economic Impact™ studie die is uitgevoerd in opdracht van Signicat, een vooraanstaande leverancier van digitale identiteitsoplossingen in Europa.

De milieu-impact van deze overgang is aanzienlijk, met 1,1 miljoen geprinte pagina’s die een aanzienlijke vermindering van het papierverbruik betekenen. Om het in perspectief te plaatsen: deze hoeveelheid papier zou, indien gestapeld, een hoogte van 550 meter bereiken – gelijk aan drie keer de hoogte van de Sagrada Familia in Barcelona, bijna twee Eiffeltorens en zes Big Ben-torens. Als deze hoeveelheid papier achter elkaar zou worden gelegd, zou deze ongeveer 80% van de wereld rondgaan.

Naast de voordelen voor het milieu wordt de verschuiving naar papierloze processen gedreven door de wens naar meer bedrijfsefficiëntie, flexibiliteit en productiviteit.

De uitdagingen van traditionele processen aanpakken

Traditionele, op papier gebaseerde processen worden vaak gekenmerkt door inefficiënties, die tijd en middelen kosten. Deze inefficiënties leiden tot obstakels in onboardingprocessen, wat resulteert in afgebroken aanvragen en gederfde inkomsten. Volgens Signicat’s Battle to Onboard onderzoek lopen alleen al financiële dienstverleners het risico om jaarlijks € 5,7 miljard aan inkomsten mis te lopen als gevolg van niet afgemaakte digitale aanmeldingen.

Uitdagingen zoals lange onboardingprocessen en buitensporige informatievereisten dragen bij aan de frustratie van klanten en gestopte aanmeldingen. Daarnaast maakt het ontbreken van digitale identiteitsoplossingen en de afhankelijkheid van fysieke documenten het onboardingproces nog ingewikkelder, waardoor potentiële klanten worden ontmoedigd om van provider te veranderen.

Efficiëntie ontsluiten met digitale identiteitsoplossingen

Organisaties maken steeds meer gebruik van digitale identiteit en elektronische handtekeningen om processen zoals onboarding, AML-monitoring en fraudedetectie te automatiseren en te stroomlijnen.

Signicat’s digitale identiteitsplatform biedt een uitgebreide oplossing voor identiteitsverificatie, authenticatie, fraudepreventie en elektronische ondertekening. Door contracten en overeenkomsten te digitaliseren, draagt Signicat’s platform bij aan aanzienlijke kostenbesparingen door papier- en printkosten te verminderen.

Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in ’s werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht