Industry Wire

Geplaatst door IBM

Simac & IBM pionieren met nieuwe AI-tool voor proactief cloudbeheer

IBM en Simac kondigen vandaag aan dat ze samen een nieuwe AI-tool voor proactief cloudbeheer hebben ontwikkeld. Om voorop te blijven lopen in de snel veranderende technologiewereld moest Simac het beheer van compute capaciteit in de cloud verbeteren. Het bedrijf streefde ernaar om capaciteitsbehoefte voorspelbaar te maken, efficiënt beheer te voeren, diepgaand inzicht in resourcegebruik te verkrijgen en capaciteit dynamisch aan te passen aan de variërende vraag. Om deze uitdagingen aan te pakken, ontwikkelden Simac en IBM een op AI-gebaseerde Intelligent Operations Management tool om beter inzicht te krijgen in en beheer te voeren over cloud capaciteit. De tool helpt ook bij capacity management, resource monitoring en het over tijd juist dimensioneren van capaciteit.

De oplossing is ontwikkeld op basis van vier bestaande IBM-technologieën. Aan de basis staat IBM Cloud Pak for AIOps. Daarmee kan Simac events beheren afkomstig van Instana en andere beheeroplossingen. Het Cloud Pak is een door AI gedreven oplossing die automatisch events correleert en terugbrengt naar overzichtelijke gebeurtenissen. Voor beheerders is het daarmee mogelijk om pro-actief mogelijke verstoringen te voorkomen. Mocht zich onverhoopt alsnog een storing voordoen, dan stelt het hen in staat oorzaak en gevolg snel in kaart te brengen. Daarnaast visualiseert de tool de gehele omgeving realtime en historisch. Van transacties en applicaties bovenin de stack tot aan de fysieke hardware onderin, met alle onderlinge verbindingen.

Instana fungeert als een betrouwbare en efficiënte data-verzameltool, waardoor Simac op een gestructureerde manier data uit diverse bronnen binnen hun cloud portfolio kan verzamelen. Die data wordt overgedragen aan Turbonomic, een krachtige oplossing die fungeert als de verwerkings- en analysehub. Turbonomic analyseert de ruwe data met geavanceerde algoritmes om patronen, trends en afwijkingen te identificeren. Zodra alle data is geanalyseerd, moeten de bevindingen op een duidelijke en toegankelijke manier aan de klant worden gepresenteerd. Cognos Analytics biedt als rapportageplatform krachtige tools voor het visualiseren en communiceren van de resultaten van de analyse. Samen vormen deze IBM-technologieën een krachtig en geïntegreerd platform dat Simac in staat stelt om intelligente operationele managementoplossingen te bieden aan hun klanten, waardoor ze een voorsprong hebben in een competitieve en snel evoluerende markt.

De mogelijkheid om de hele keten te monitoren biedt ongekende mogelijkheden. Door inzet van AI kunnen we in een vroeg stadium nog onbekende factoren blootleggen, storingen voorkomen en beter inzicht verkrijgen in operationele processen. Afwijkingen worden snel opgemerkt voor tijdige interventie en preventie van grotere problemen.

Bas van der Wijst, Director Operations bij Simac zegt: “De voordelen van deze oplossing zijn legio. We kunnen klanten op elk moment inzicht geven in hun capaciteitsbehoeften, waardoor ze in staat zijn om op rustigere momenten capaciteit af te schalen en zo kosten te besparen. Bovendien zijn we in staat betere voorspellingen te maken voor toekomstige capaciteitsbehoeften, wat bijvoorbeeld gunstig is voor seizoensgebonden piek drukte in supermarkten.”

Eén van de grootste voordelen van deze capacity management oplossing is de brede toepasbaarheid ervan,“ vervolgt Job Oprel, partner ecosystem manager bij IBM. “Of het nu gaat om retail, productie, finance of een andere sector, de gezamenlijke oplossing biedt waardevolle inzichten en mogelijkheden voor optimalisatie.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht