Industry Wire

Geplaatst door Simac

Simac verhuist naar nieuw hoofdkantoor

Het huidige Simac hoofdkantoor aan De Run 1101 in Veldhoven is verkocht aan ASML. Als nieuwe locatie voor het Simac hoofdkantoor is gekozen voor het hoofdgebouw van het *techniekHuys, eveneens in Veldhoven. Als alles volgens planning verloopt vindt de verhuizing nog dit jaar plaats.

Maartje van Schagen, CEO Simac: “Als goede buren voeren we met ASML regelmatig gesprekken. Enige tijd geleden kwam een eventuele verbouwing of verhuizing van het Simac hoofdkantoor ter sprake. Een lang verhaal kort: we hebben een nieuwe locatie voor ons hoofdkantoor gevonden en zijn tot overeenstemming gekomen om ons huidige pand te verkopen aan ASML. De nieuwe locatie voor Simac is gevonden op een steenworp afstand: het *techniekHuys op De Run 2100.”

Wat volgde was een intensief traject waarbij vier partijen waren betrokken. ASML als koper van het huidige Simac-pand, Stichting Facilitair Beheer ‘techniekHuys als verkoper van het *techniekHuys, de gemeente Veldhoven voor de benodigde vergunningen en uiteraard Simac zelf.

Op 1 maart vindt de sleuteloverdracht plaats van het *techniekHuys. Daarna start de interne verbouwing van het pand. Verhuizing staat gepland na de zomer. Maartje van Schagen: “Voordat we het gebouw in kunnen trekken moet er nog een hoop gebeuren. We willen een werkomgeving creëren die past bij deze tijd en bij onze ambities. Uiteraard verwerken we in het pand de nieuwste technologieën van onze eigen bedrijven zoals Simac IDS en Mymesh. Het pand is elf jaar geleden al gebouwd vanuit een duurzaam perspectief, dat willen we volledig up-to-date brengen naar huidige en toekomstige maatstaven.”

Het *techniekhuys is destijds door Harry Verhoeven als een uniek concept neergezet. Hier kwamen onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar. Naast de faciliteiten voor verschillende beroepsopleidingen van het Summa College, bevat het complex een congrescentrum en gerelateerd museum. Beiden worden omgebouwd tot kantooromgeving voor Simac.

Harry Verhoeven: ”In 10 jaar tijd is veel veranderd, een aantal van de oorspronkelijke uitgangspunten is inmiddels achterhaald. Ik ben content dat er continuïteit zit in een prachtige voorziening voor beroepsopleidingen, en vooral trots dat een Veldhovens bedrijf als Simac haar intrede doet in een complex wat voelt als ‘een kindje’ dat volwassen is geworden en zelfstandig verder gaat.”

Informatie over Simac

Simac, opgericht in 1971, is een succesvol en maatschappelijk betrokken familiebedrijf voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van ICT en technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac ruim 1300 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht