Industry Wire

Geplaatst door Sixt

Sixt combineert autoverhuur en autodelen op nieuwe ONE platform

Deze week heeft Sixt zijn nieuwe app en bijbehorend platform One gelanceerd in München. Hier worden de diensten Sixt rent, Sixt share en Sixt ride aangeboden, waarbij auto huren, autodelen en auto met chauffeur in één app beschikbaar zijn. Sixt vergroot hierbij zijn propositie voor de mobiliteitsmarkt, die volgens voorspelling van PwC in 2030 alleen al in Europa 400 miljard euro waard zal zijn.

De nieuwe app van Sixt heeft als doel om gebruikers freedom on wheels te bieden. ‘Het huren van een auto is nog nooit zo snel en gemakkelijk geweest’ aldus Karen van den Boom, Managing Director van Sixt Benelux. ‘Met Sixt rent wordt de Sixt app een digitale balie. Je kunt de auto naar keuze selecteren vanaf 30 minuten voor de start van de huur, naar de parkeergarage zonder langs de balie te gaan en de auto direct met de Sixt-app openen.’

Daarnaast is het met Sixt ride mogelijk om een auto met chauffeur te boeken in de app. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale partners. Sixt share zal ook in Nederland uitgerold worden. Op dit moment is de autodeeldienst beschikbaar in Berlijn.

Karen van den Boom: ‘Op ons mobiliteitsplatform ONE brengen we zaken samen die samen horen, zoals autohuur, carsharing en chauffeursdiensten. Dit geeft ons de kans om makkelijk op te schalen binnen de groeiende mobiliteitsmarkt. Door onze expertise in autoverhuur te combineren met autodelen, biedt Sixt een product aan dat verder gaat dan de huidige beschikbare diensten.

Maar het blijft niet alleen bij eigen producten, het platform ONE wordt ook opengesteld voor andere mobiliteitsaanbieders of autofabrikanten. De technologie van het platform geeft mobiliteitspartners toegang tot de 20 miljoen Sixt klanten wereldwijd. Karen van den Boom: ‘Om mensen een volwaardig alternatief voor het bezitten van een eigen auto te bieden, hebben wij een open platform gebouwd en steken wij een hand uit naar alle aanbieders van moderne mobiliteit.’ De partnerintegratie is al van start bij Sixt ride, met onder andere Lyft.

Door de digitalisering van het eigen productportfolio en de integratie van aanvullende partners ontwikkelt Sixt zich tot een mondiale aanbieder van individuele mobiliteit met ongeveer 240.000 auto’s, 1500 partners en meer dan één miljoen chauffeurs wereldwijd. Bovendien verwacht Sixt om meer klanten voor de autoverhuur te winnen door het vergroten van het aanbod digitale producten in één app.

EINDE PERSBERICHT

Over Sixt
Sixt is een toonaangevende internationale aanbieder van kwalitatieve mobiliteitsdiensten. Met Sixt rent, Sixt share en Sixt ride biedt het bedrijf een unieke, geïntegreerde range aan mobiliteitsdiensten, op het gebied van autohuur, autodelen of auto’s met chauffeur. Deze producten zijn te boeken via één app, waar ook de services van mobiliteitspartners op geïntegreerd zijn. Sixt is te vinden in ongeveer 110 landen wereldwijd. Het bedrijf is sterk door de klantgerichtheid, de innovatieve cultuur en technologische expertise, het grote aandeel van premium auto’s in de vloot en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Sixt-groep heeft een totaal omzet van 2,6 miljard Euro in 2017 behaald en is één van de meest winstgevende aanbieders van mobiliteitsdiensten wereldwijd. https://about.sixt.com

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht