Industry Wire

Geplaatst door Holland ConTech & PropTech

Slimme Amsterdamse parkeeroplossing ParkBee wint Internationale vastgoed innovatie competitie

De komst van ParkBee naar de grootste internationale vastgoedbeurs EXPO REAL in München is niet ongemerkt gebleven. De Amsterdamse startup is als winnaar gekozen uit 25 startups die deelnamen aan de Startup Competitie georganiseerd door de RE!N – Real Estate Innovation Network. ParkBee biedt een oplossing voor het parkeerprobleem en bewijst veel lege parkeerplekken te kunnen benutten en aan te kunnen bieden voor een voordelig tarief. De slimme parkeeroplossing van ParkBee was favoriet van de jury en het publiek.

Het begin van Héloïse Dersjants haar pitch maakt meteen indruk, in duidelijke aantallen benadrukt ze hoeveel private parkeerplekken momenteel onbenut zijn. In Londen zijn er 1.1 miljoen parkeerplekken die niet optimaal worden gebruikt, in Parijs is dat aantal 450.000, en in de regio Amsterdam 50.000. Deze parkeerplekken staan buiten kantooruren leeg, daarnaast wordt 30% van deze plekken ook overdag niet gebruikt. ParkBee heeft slimme technologie ontwikkeld waardoor de slagbomen van deze private parkeergarages, van bijvoorbeeld kantoorgebouwen of parkeergarages, kunnen worden geopend met behulp van de Parkmobile en Park-line app in Nederland of RingGo app in Engeland. Na een succesvol eerste jaar in Nederland, waar ze ruim 45 garages heeft geopend, biedt ze nu ook haar parkeeroplossing aan in Londen.

Op EXPO REAL wordt er veel interesse getoond voor innovatie. Het Real Estate Innovation Network is in het leven geroepen om de innovaties in de vastgoed onder de aandacht te brengen. Het Real Estate Innovation Network ontving 700 deelnemers voor de competitie tijdens EXPO REAL. In een voorselectie in Stuttgart waren 25 startups geselecteerd om hun ideeën te pitchen voor de vastgoed industrie. De jury liet weten dat ParkBee niet alleen de publieksfavoriet was, maar ook voor de jury de beste en innovatiefste deelnemende startup.

De propositie van ParkBee is zeer aantrekkelijk voor vastgoedpartijen. Zij hoeven geen voorinvestering te doen. ParkBee verzorgt de installatie, marketing, 24/7 customer service en 24/7 technisch support. Eigenaren ontvangen maandelijks een deel van de inkomsten. De opbrengst van een ParkBee garage kan oplopen tot €250.000 per jaar, een mooi bedrag voor een voorheen lege garage. Het optimaliseren van ongebruikt vastgoed, bijdrage aan het milieu en extra inkomsten genereren staan hoog op de agenda van de vastgoedindustrie. Afgelopen jaar is dat gebleken: ruim 30 partijen zijn met ParkBee in zee gegaan en hebben samen meer dan 45 parkeergarages geopend.

—————– EINDE PERSBERICHT —————–

Over ParkBee

ParkBee is in 2013 opgericht door Jian Jiang en Tom Buchmann, nadat zij zagen dat er kansen liggen in het openen van privé parkeergarages voor het publiek. Zij namen deel aan het ESA Incubation Centre en Tech Incubator YES!Delft om de slimme technologie te ontwikkelen die het openen van de slagbomen middels een cloud based platform mogelijk maakt.

Na samenwerking met Parkmobile in Nederland heeft ParkBee ruim 45 parkeergelegenheden voor het publiek kunnen openen. Na een succesvol eerste jaar in Nederland opende ParkBee begin 2017 haar deuren in Londen waar ze nu 15 parkeerlocaties aanbiedt.

Over Holland ConTech & PropTech
Wouter Truffino heeft Holland ConTech & PropTech in 2015 geïntroduceerd in Nederland. Wij ondersteunen organisaties die met technologie, innovatie en digitale transformatie koploper zijn of willen zijn, zodat er meer winst en nieuwe business wordt gecreëerd voor een toekomst vaste organisatie.
Dit doen we door start-ups & scale-ups te matchen met grownups. Holland ConTech & PropTech is hét grootste en beste netwerk ter wereld voor de koplopers uit de bouw-, vastgoed- en infrasector, dat inmiddels bestaat uit ruim 100 leden & partners.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht