Industry Wire

Geplaatst door Marcommit

Slingshot kiest Marcommit als PR- en communicatieadviseur

Baarn Slingshot Ventures kiest Marcommit als PR-partner om de naamsbekendheid en de marktpositie van de durfkapitaalverstrekker te verstevigen en verder uit te bouwen. Ook gaat Marcommit de organisatie ondersteunen bij haar social media activiteiten.

Slingshot Ventures, dat onder leiding staat van ervaren investeerders Tom Kist en Marco Pieters, verstrekt groeikapitaal aan consumer-tech bedrijven in de seed, early growth en growth fase. De kapitaalverstrekker investeert in snelgroeiende bedrijven die voldoen aan de belangrijkste succesmeters van Slingshot: een sterk merk, een tevreden klantenkring en gezonde marges.

Slingshot beheert momenteel een portefeuille van meerdere investeringen, veelal met Nederlandse basis en een internationale ambitie. Het Slingshot portfolio bestaat onder andere uit Chronext (online luxe horlogemarktplaats), Boldking (online scheerbedrijf), Stox Energy Socks (compressiesokken voor sport en dagelijks gebruik), Swishfund (online MKB kredietverstrekker), Temper (online marktplaats voor freelancers), Naduvi (online outlet voor home & living), Wild Cosmetics (navulbare deodorant) en Wasteless (dynamische prijsoplossing voor supermarkten). Met haar proactieve betrokkenheid en kennis laat Slingshot  succesvolle organisaties groeien.

Tom Kist, founder en managing partner van Slingshot: “Nu wij het kapitaal uit een tweede investeringsfonds aan het werk zetten, vonden we het tijd worden om meer naar buiten te treden en ons sterker te profileren. Onze ambities zijn sky high waarbij wij onze positie in het consumentgerichte investeringslandschap de komende periode verder willen versterken. We kunnen daarbij de PR- en media expertise van Marcommit heel goed gebruiken in aanvulling op onze werkzaamheden.”

Maartje Grossouw, managing director bij Marcommit: “Onze eerste kennismaking met Slingshot gaf ons direct veel energie. De passie van het energieke en talentvolle team werkt aanstekelijk. Daarnaast investeert Slingshot in mooie merken die veel potentie hebben. We hebben veel zin in deze mooie samenwerking!”

—–

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Over Slingshot

Slingshot Ventures, opgericht in 2017 door Marco Pieters en Tom Kist, is een Venture Capital investeerder in snelgroeiende consumer-tech bedrijven. Met haar twee fondsen en inmiddels bijna 120 miljoen euro onder beheer, is het de grootste speler in de Nederlandse venture capital scene, die uitsluitend gefinancierd wordt door ondernemers. De combinatie van de expertise en het netwerk van de investeerders maakt dat Slingshot vaak proactief bij haar participaties betrokken wordt. Sinds de oprichting heeft Slingshot geïnvesteerd in onder andere Chronext (luxe horloge platform), Boldking (Europese leider in online verzorgingsproducten voor mannen), Naduvi (online outlet voor home & living merken), Wild Cosmetics (hervulbare deodaranten), Temper (marktplaats voor horeca en retail jobs), STOX Energy Socks (innovatieve compressie sokken), VanMoof (slimme en elektrische stadsfietsen), Wundermart (onbemande retail oplossing voor hotels en kantoren). Voor meer informatie: www.slingshot.ventures

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht