Industry Wire

Geplaatst door ABN

Snel en eenvoudig zakelijk klant worden dankzij innovatieve samenwerking fintechs Franx en Blanco

Amsterdam, 24 januari 2020 – ABN AMRO dochter Franx, het digitale platform voor valutatransacties en internationaal betalingsverkeer heeft samen met het Amsterdamse Blanco technologie ontwikkeld om (middel)grote bedrijven snel en gemakkelijk digitaal als klant te accepteren. Daarom kan men nu binnen 2 dagen klant worden bij Franx.

Franx is hiermee een van de eerste financiële dienstverleners in Nederland met een volledig gestroomlijnd digitaal acceptatieproces voor kleine en grote bedrijven. Blanco is gespecialiseerd in acceptatieprocessen en ontwikkelde al ‘onboarding’ technologie voor vermogensbeheerders. Samen met Franx heeft zij deze software doorontwikkeld voor zakelijke klanten die een rekening willen openen bij Franx. Van oudsher is het acceptatieproces complex en tijdsintensief vanwege handmatig benodigde checks. Franx heeft nu samen met Blanco het gehele acceptatieproces gedigitaliseerd.

De technologie houdt rekening met alle relevante wet- en regelgeving en maakt onder andere gebruik van Artificial Intelligence technologie (AI) voor fraudedetectie. Contracten kunnen digitaal worden getekend en de organisatiestructuur wordt volledig digitaal in kaart gebracht. Hierdoor worden eventueel benodigde handmatige controles tot een minimum beperkt. Via API”s wordt contact gelegd met andere informatiebronnen waardoor het acceptatieproces voor de klant zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Jasper Wolfs, Propositiemanager van Franx: “De samenwerking tussen Blanco en Franx is echt een succes. Wij voelen elkaar als fintechs uitstekend aan en Blanco levert altijd en overal, met name dat laatste is echt belangrijk.”

Joost Walgemoed, CEO van Blanco: “Dankzij ons partnership met Franx, hebben wij onze onboarding straat naar nog een hoger niveau kunnen brengen”. Al onze klanten profiteren hiervan.”

Franx is het snelst groeiende digitale platform voor valutatransacties en internationaal betalingsverkeer in Nederland. Door het digitale acceptatieproces hoopt Franx de groei nog meer te versnellen.

download: persbericht afbeelding Franx afbeelding Blanco

Over Franx (www.franx.com)
Franx is een fintech met een start-up mentaliteit en alle kennis en betrouwbaarheid in huis als dochter van ABN AMRO. Wij zijn gestart om het Nederlandse MKB en Corporates te laten profiteren van het gebruiksmak dat technologie ondernemers kan bieden. We hebben samen met ondernemers een uniek digitaal platform voor het wisselen van vreemde valuta en het uitvoeren van internationale betalingen ontwikkeld. Met Franx regel je valutatransacties en internationale betalingen zelf op basis van execution only én profiteren ondernemers van de kennis en expertise van valuta- en betalingverkeer specialisten. Met de unieke multivalutarekening, kun je met maar één rekening 33 valuta beheren en al je inkomende en uitgaande betalingsverkeerstromen.

Over Blanco (www.useblanco.com)
Fintech provider Blanco is eind 2015 opgericht door Joost Walgemoed (CEO), oud-BinckBank. Speciaal voor financiële instellingen ontwikkelt de startup KYC technologie die complexe onboarding-processen eenvoudiger maakt. Daarnaast biedt Blanco haar klanten ook verregaande individuele dienstverlening op het gebied van wet- en regelgeving. Het team van Blanco gelooft namelijk niet in tech alleen, maar in de symbiose van mens en machine: de beste serviceverlening ontstaat door de efficiëntie en kostenbesparing die automatisering biedt, te combineren met het vertrouwen en de empathie die de menselijke factor inbrengt. Blanco wil ervoor zorgen dat financiële instellingen zich weer volledig bezig kunnen houden met waar het uiteindelijk allemaal om draait: hun klanten. Blanco won in 2018 de NRC Live Fintech Impact Award.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht