Industry Wire

Geplaatst door Enreach

Snel een taxi boeken via WhatsApp bij Taxicentrale Amsterdam (TCA) met Conversational AI-oplossing van Enreach

Almere, 30 maart 2023 – Enreach, Europese aanbieder van geïntegreerde communicatie-oplossingen, heeft samen met partner DenCom de innovatieve oplossing Taxibooker ontwikkeld voor Taxicentrale Amsterdam (TCA). Deze biedt klanten van TCA de mogelijkheid om een taxi te reserveren via WhatsApp. Dit sluit perfect aan op de ambitie van TCA om processen te digitaliseren zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun dienstverlening. Met Taxibooker worden de wachttijden verkort en de operationele kosten per reservering ruim gehalveerd.

Klanten van TCA hoeven voor het reserveren van een taxi geen speciale app te downloaden of te gebruiken. Dankzij het platform van Taxibooker kunnen ze gebruikmaken van WhatsApp, wat het reserveringsproces een stuk toegankelijker maakt. Dankzij de integratie van het conversational AI-platform van Enreach met het reserveringssysteem van TCA, is Taxibooker in staat om alle gebruikersinput met een nauwkeurigheidsgraad van 94% te herkennen. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte gebruikservaring. TCA heeft zo minder callcenter-medewerkers nodig en kan klanten beter van dienst zijn, in het bijzonder tijdens piekperioden. Tegelijkertijd kan het de efficiëntie van zijn contactcenter opvoeren door een fors percentage reserveringen af te handelen zonder tussenkomst van een TCA-medewerker.

Intuïtieve gesprekken via WhatsApp

Het conversational AI-platform van Enreach beschikt over intuïtieve WhatsApp-interacties. Klanten ontvangen een WhatsApp-bericht vanaf hetzelfde vaste nummer dat zij belden om een taxi bij TCA te bestellen. Tijdens het gesprek worden zij gevraagd om hun ophaallocatie door te geven. Dit kan gaan om een adres, een specifieke locatie of een gedeelde locatie. Na het voltooien van de reservering ontvangen klanten updates over de verwachte aankomsttijd van de taxi. Zij kunnen daarnaast vragen stellen zoals “Ik heb mijn tas in de taxi laten liggen, kunt u mij helpen om die terug te vinden?”.

“DenCom en Enreach ontwikkelden een platform dat klanten aan een sneller en eenvoudiger reserveringsproces helpt. Dankzij de integratie van het conversational AI-platform kan TCA zijn dienstverlening en daarmee de klantenervaring verbeteren. Door deze technologie kunnen Amsterdammers nu eenvoudig een taxi reserveren zonder de zoveelste taxi-app te moeten downloaden. We zijn er bovendien enorm trots op dat deze oplossing door het wereldwijde onderzoeksbureau Frost & Sullivan werd aangeprezen in het kader van de Enabling Technology Leadership Award die Enreach onlangs ontving”, zegt Anne Bakker, AI Enreach.

Over Enreach

Enreach is Europees leider in geconvergeerde contactoplossingen. Het bedrijf beschikt over een sterke aanwezigheid in Nederland, de Baltische staten, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Enreach biedt samenwerkingstechnologie en telecommunicatiediensten aan via resellers, dienstverleners en directe kanalen. Zijn slimme en geïntegreerde ICT-oplossingen dragen bij aan gestroomlijnde workflows en optimale communicatie tussen organisaties en hun klanten.

Enreach biedt bedrijven van elke omvang en in elke sector toegang tot de beste communicatie- en samenwerkingstools in hun soort via een gebruiksvriendelijke interface die met het oog op hun specifieke behoeften en systemen is ontwikkeld. Dit stelt hun werknemers in staat om topprestaties neer te zetten. Enreach is actief in meer dan 25 landen. Het heeft ruim 1.200 medewerkers in dienst die verspreid over 27 Europese vestigingen actief zijn.

Ga voor meer informatie over Enreach naar: www.enreach.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht