Industry Wire

Geplaatst door Uptmz

Snelgroeiende tech start-up Uptmz gaat zelfstandig verder

‘s-Hertogenbosch, 24 mei 2022 – Tech start-up Uptmz, onderdeel van Springbok, gaat als zelfstandige onderneming verder om de groei door te zetten. Uptmz is opgericht om het traditionele performance agency model opnieuw uit te vinden en groeide snel onder de vleugels van internationaal branding en tech agency Springbok. Het afgelopen half jaar verdubbelde het aantal medewerkers.

Met intelligente software en doorgedreven automatisering biedt Uptmz performance marketing in een ‘Software as a Service’-model (SaaS) – of beter gezegd een zelfontwikkeld ‘Agency as a Service’-model. Uptmz managet geautomatiseerd zoekcampagnes op basis van algoritmes. Uniek is dat projectmanagement, rapportage, facturatie en planning ook in de tool zijn verwerkt, met een versneld proces met vaste lagere kosten als resultaat.

Springbok-CEO Sammy Colson: “Bij Springbok zijn we voortdurend op zoek naar manieren om zaken slimmer en anders aan te pakken door middel van technologie. De propositie van Uptmz heeft het potentieel om onze sector te veranderen. Uptmz zelfstandig laten doorgaan geeft ze de nodige ademruimte om te groeien als een SaaS-bedrijf, wat een fundamenteel ander businessmodel is dan een marketing agency.”

Uptmz gaat kantoor houden in het historische bankgebouw tegenover ‘s-Hertogenbosch centraal station. Eerste medewerker Vincent Stoit (25) wordt partner en gaat het bedrijf leiden: “Het is een intense rit geweest en ik ben ontzettend trots op wat we afgelopen twee jaar samen met Springbok hebben gerealiseerd. We staan aan het begin van een revolutie binnen onze sector. Waar agencies nog vaak handmatig aan de knoppen draaien, aangerekend per uur, laat onze software het toe om performance marketing volledig te automatiseren.”

Inmiddels gebruiken meer dan 30 digital agencies het platform om hun specialisten zoveel mogelijk op strategische werkzaamheden in te kunnen zetten of het tekort aan mensen op te vangen. Uptmz heeft partnerships opgebouwd met o.a. CCV en MyOnlineStore en werkt voor dealernetwerken van Nissan en Hästens.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht