Industry Wire

Geplaatst door Syrinx pr & communicatie

SolarEdge introduceert softwareoplossing voor efficiënt elektrisch laden op zonne-energie voor de zakelijke markt

Vianen, 7 juni 2023 – SolarEdge Technologies, Inc. (“SolarEdge”) (NASDAQ: SEDG), wereldwijd marktleider in slimme energietechnologie, lanceert een technologische oplossing voor de zakelijke markt om het grootschalig opladen van elektrische voertuigen via zonne-energie, slim en eenvoudig te managen.
De software-oplossing is de nieuwste uitbreiding in het groeiende portfolio van SolarEdge voor de zakelijke markt. De technologie beheert en optimaliseert het laadproces van elektrische voertuigen op locaties die dynamisch laadbeheer vereisen voor grote aantallen elektrische voertuigen zoals wooncomplexen, kantoren en openbare laadpleinen.

De laadoplossing maakt gebruik van geavanceerde voorspellende algoritmen die real-time gegevensanalyse mogelijk maken. De algoritmen houden in de onderlinge afstemming rekening met de beschikbare zonne-energie, dynamische elektriciteitstarieven en verschillende laadbehoeften. Door naadloze integratie met het energiebeheersysteem van SolarEdge, coördineert en optimaliseert de nieuwe dienst de interacties tussen de opwekking van zonne-energie, de opslag ervan in batterijen en de laadbehoeften van grote aantallen elektrische voertuigen terwijl rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen van het elektriciteitsnet en de lokale oplaadinfrastructuur.

De technologie is ontwikkeld door Wevo Energy, een startup waarin SolarEdge een van de investeerders is. Wevo is gespecialiseerd in softwareontwikkeling voor optimalisatie en beheer van processen voor elektrische laden.
“Nu steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische auto’s in hun wagenpark, is er een toenemende vraag naar de combinatie van duurzaam opgewerkte energie met efficiënt en kosteneffectief beheer”, aldus Murk Vlietstra, director of Commercial & Industrial Business Development van SolarEdge Technologies. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze geavanceerde beheertechnologie bedrijven gaat helpen om zuiniger en duurzamer met energie om te gaan.”

“De door Wevo ontwikkelde software werkt al op duizenden parkeerplaatsen wereldwijd. De combinatie van de Wevo-technologie met de toonaangevende oplossing voor zonne-energie van SolarEdge, maakt versnelde uitrol van load-balanced oplaadinfrastructuren voor elektrische voertuigen mogelijk. De sterke marktpositie van SolarEdge speelt hierin een belangrijke rol”, aldus Teddy Flatau, CEO van Wevo Energy.

SolarEdge en Wevo lanceren het laadplatform op de InterSolar-beurs in München.

// EINDE BERICHT

Over SolarEdge
SolarEdge is een wereldwijd leidend in slimme energietechnologie. Het bedrijf ontwikkelde een intelligente omvormeroplossing voor energieopwekking en -opslag in fotovoltaïsche (PV) systemen. De SolarEdge DC geoptimaliseerde omvormers maximaliseren de stroomopwekking en verlagen tegelijkertijd de kosten van de door het PV-systeem geproduceerde energie. SolarEdge blijft slimme energieoplossingen bevorderen en richt zich op een breed scala aan energiemarktsegmenten door de oplossingen voor PV, opslag, opladen van EV’s, batterijen, aandrijflijnen voor elektrische voertuigen en netwerkdiensten. Meer informatie: solaredge.com

Over Wevo Energy
Wevo Energy is opgericht in 2021 als antwoord op de vraag naar een eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief oplaadproces voor elektrische voertuigen op locaties die veel energie vragen. Sinds de oprichting heeft Wevo naam gemaakt met zijn AI-gestuurde energiebeheermogelijkheden en eenvoud. Wevo Energy elektrificeert inmiddels meer dan 5000 parkeerplaatsen overal ter wereld. De nieuwe financieringsronde maakt het voor het bedrijf mogelijk om zijn missie voort te zetten en zijn innovatieve oplaadplatform naar een groter publiek brengen. Ga voor meer informatie over Wevo Energy en het oplaadplatform voor elektrische voertuigen naar www.wevo.energy.

Perscontact
Syrinx pr & communicatie | pers@syrinxpr.nl | 010 307 6650

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht