Industry Wire

Geplaatst door Dassault Systèmes

Sonaca kiest DELMIA Apriso van Dassault Systèmes voor digitale transformatie

Dassault Systèmes (Euronext Paris: FR0014003TT8, DSY.PA) maakt bekend dat de Belgische fabrikant van vliegtuigconstructies Sonaca voor DELMIA Apriso heeft gekozen om de fabrieksprocessen te digitaliseren en te optimaliseren.

Met deze oplossing kan het in het Belgische Gosselies gevestigde bedrijf zijn digitale transformatie uitbreiden. Hierdoor kan het concern, dat in de luchtvaartindustrie bekendstaat als een toonaangevende partij op het gebied van het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van complexe vliegtuigconstructies, zijn positie als innovator en leverancier versterken. DELMIA Apriso van Dassault Systèmes is gekozen na een intensief selectieproces. Het biedt Sonaca een complete oplossing voor Manufacturing Operations Management (MOM).

Vergroot de zichtbaarheid en flexibiliteit
Flexibiliteit en operational excellence zijn belangrijke onderscheidende factoren in de lucht- en ruimtevaartsector en de defensie-industrie. Na de implementatie van DELMIA Apriso Operations Management zal Sonaca veel beter zicht hebben op de beschikbaarheid van machines. Bovendien ontstaat hiermee een optimaal inzicht in materiaalstromen en voorraden. Daarmee wordt de algehele flexibiliteit aanzienlijk verbeterd. Dit helpt het bedrijf om de efficiëntie van medewerkers op de werkvloer te verbeteren, processen optimaal te beheren, en aanzienlijke besparingen te realiseren op de voorraad- en productiekosten.

Optimaliseer processen, middelen en samenwerking
“We ontwerpen en produceren op maat gemaakte complexe vliegtuigconstructies, voor een industrie die wordt uitgedaagd door de noodzaak om te voldoen aan wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt Yves Delatte, CEO van Sonaca. “Om onze toekomstige flexibiliteit en prestaties te verbeteren, investeren we in een platformgebaseerde oplossing voor Manufacturing Operations Management (MOM), waar al onze fabrieken van kunnen profiteren om hun processen, multidisciplinaire samenwerking en gebruik van middelen te verbeteren.”

DELMIA Apriso van Dassault Systèmes helpt fabrikanten bij het transformeren van wereldwijde productieactiviteiten om operational excellence te bereiken en te behouden. Dit is mogelijk doordat deze oplossing het mogelijk maakt verder te kijken dan de vier muren van een individuele fabriek, maar juist te focussen op het volledige netwerk van productiefaciliteiten. DELMIA Apriso biedt uitgebreide functionaliteit voor procesbeheer, kwaliteitsmanagement, magazijn- en materiaalbeheer, onderhoud, realtime zichtbaarheid & controle, historische analyses, IIoT-integratie, uitvoering en tracking van productieorders.

Productie Besturingssysteem (MOM)
“DELMIA Apriso is onze complete Manufacturing Operating Management (MOM)-oplossing die alle vereiste functionele domeinen bij Sonaca afdekt”, merkt John Kitchingman, Managing Director EuroNorth bij Dassault Systèmes op. “We zijn trots op onze betrokkenheid bij Sonaca en ook blij om de voortgang te zien van de inzet van onze CATIA en SIMULIA applicaties voor ontwerp en engineering naar DELMIA Apriso om de productieprocessen te optimaliseren. Met deze oplossing kan de klant een sterk gestandaardiseerde digitale manier van werken uitrollen en onderhouden. Bovendien kan Sonaca hiermee snel ‘best practices’ implementeren binnen alle fabrieken.”

MEER INFORMATIE:

Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform, 3D-ontwerpsoftware, 3D Digital Mock Up en Product Lifecycle Management (PLM)-oplossingen: https://www.3ds.com

Volg Dassault Systèmes op:

OVER SONACA
Sonaca is een wereldwijd actief bedrijf met het hoofdkantoor in België, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van geïntegreerde constructies voor de civiele, militaire en ruimtevaartmarkten. Met een omzet van meer dan een half miljard dollar en 3500 werknemers is het een toonaangevende Tier-1-speler in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Via haar dochterondernemingen en productielocaties in de buurt van klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, biedt Sonaca volledig geïntegreerde oplossingen voor uitdagende problemen, van concept tot gedetailleerde engineering en fabricage. Alle vestigingen zijn robuust georganiseerd voor one-stop-shop productie met alle benodigde kwalificaties en goedkeuringen. Onze geïntegreerde aanpak zorgt ervoor dat klanten producten van de hoogste kwaliteit, de beste klantenservice en de meest uitstekende waarde in de branche ontvangen. Elke keer dat u met het vliegtuig waar ook ter wereld reist, is de kans groot dat Sonaca u op weg helpt.

OVER DASSAULT SYSTÈMES
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, fungeert als een katalysator voor menselijke vooruitgang. Wij bieden bedrijven en individuen virtuele 3D-omgevingen aan voor samenwerking en de creatie van duurzame innovaties. Met behulp van virtual twin-ervaringen van de echte wereld via ons 3DEXPERIENCE-platform en onze applicaties, kunnen onze klanten de processen voor creatie, productie en levenscyclusbeheer van hun aanbod opnieuw definiëren. Dat maakt een betekenisvolle impact en een bijdrage aan een duurzamere wereld mogelijk. Het mooie van de Experience Economy is dat de mens centraal staat en dat deze economie iedereen ten goede komt, van consumenten en patiënten tot burgers. Dassault Systèmes voegt waarde toe voor meer dan 300.000 klanten van alle groottes, in alle industrieën, verspreid over meer dan 150 landen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.3ds.com/.

Dassault Systèmes perscontacten
EMEA Virginie BLINDENBERG virginie.blindenberg@3ds.com +33 (0) 1 61 62 84 21
Co-Workx, Peter Gloudemans, peter@co-workx.nl +31 653471777

3DEXPERIENCE, het 3DS-logo, het Compass-icoon, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA en SOLIDWORKS zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht