Industry Wire

Geplaatst door Sonos

Sonos maakt iedereen wakker: uit onderzoek blijkt twee derde van de huishoudens leeft langs elkaar hee

Hilversum, 10 februari 2017 – Volgens een nieuwe studie van Sonos blijkt dat muziek de grote afwezige is thuis, en dit bij maar liefst 67 procent van de gezinnen. Vorig jaar bleek al uit onderzoek van Sonos dat huishoudens een stuk gelukkiger zijn, dichter bij elkaar staan en meer van elkaar houden als er muziek door de boxen galmt. En toch zijn er nog altijd huishoudens waar uitgerekend muziek de grote afwezige is. Daar wil Sonos onder het motto ‘Wake up the Silent Home’ voor eens en voor altijd verandering in brengen.

“In gezinnen waar er geen muziek speelt, wordt de stress en de druk van het moderne leven sterker gevoeld”, vertelt Joy Howard, Chief Marketing Officer bij Sonos. Het bedrijf introduceert daarom een nieuwe internationale campagne onder de titel ‘Wake up the Silent Home’. Hiervoor sprak Sonos met experts op vlak van psychologie, media, design en architectuur én met negenduizend gezinnen. Want als de voordelen van naar muziek luisteren zo duidelijk zijn, waarom is het dan in twee derde van de huishoudens muisstil?

“Uit onze gesprekken blijkt dat er verschillende redenen zijn”, zegt Howard. “De dagelijkse routine neemt de bovenhand, we hebben een te drukke agenda en vinden maar geen goede balans tussen vrije tijd en gezin. Ook luisteren we steeds meer individueel naar muziek: zo’n 44 procent zondert zich af om van muziek te genieten. We zijn in het algemeen steeds meer digitaal bezig. Bijna één gezin op twee zegt meer tijd te besteden aan virtuele technologie dan aan echte interactie met elkaar.”

De belangrijkste resultaten van het onderzoek:
• Dagelijkse routine: onze kostbare tijd wordt tot het uiterste benut. 58 procent van de mensen vindt het moeilijk om alles wat er dagelijks gedaan moet worden ook echt allemaal te doen en vier vijfde zou graag meer tijd besteden aan activiteiten met familie en vrienden.
• Overvolle agenda’s: onze dagen zitten vol werk en sociale afspraken. Daardoor hebben we continu het gevoel dat we het druk hebben en missen we veel in het leven.
• Isolatie door schermfixatie: gezinnen zijn meer dan ooit verbonden met de digitale wereld, maar raken steeds meer het contact met elkaar kwijt. In bijna 50 procent van de gezinnen wordt thuis meer tijd besteed aan virtuele interactie met technologie dan aan echte interactie met elkaar. 62 procent gaf aan dat het merendeel van hun sociale activiteiten digitaal is.
• De 24/7-werkweek: wat vroeger 9-tot-5 was, is nu 24/7. 58 procent van de mensen wil een betere balans tussen werk en vrije tijd. Niet verbazingwekkend als je weet dat ruim zeven van de tien Amerikanen met hun iPhone in of naast hun bed slapen…
• A-sociaal luisteren: de huizen van nu zijn ontworpen om meer verbinding mogelijk te maken, met grote open ruimtes waar je als gezin bij elkaar kunt zijn om samen dingen te doen. Toch luistert 44 procent in z’n eentje in een afgesloten ruimte of via een koptelefoon naar muziek.

In tijden van overvolle agenda’s die bepaald worden door social media, wil Sonos iedereen wakker schudden. Dat doet het bedrijf met de ‘Wake up the Silent Home’-campagne om muziek opnieuw toe te laten in onze levens en weer verbinding te maken met elkaar. De campagne kent zijn première aanstaande zondag tijdens de Grammy Awards.

Een video en meer info over het onderzoek zijn beschikbaar in de blogpost op Sonos.com.

Over Sonos
Sonos® maakt sinds 2002 het toonaangevende Smart Speaker-systeem. In 2002 begon het bedrijf met een paar intelligente technici en briljante ontwerpers die hun liefde voor muziek deelden. Inmiddels is Sonos uitgegroeid tot een wereldwijd muziekmerk dat zich richt op de totale verandering van de luisterbeleving thuis. Onze draadloze Smart Speakers en audioproducten voor thuis maken het voor iedereen makkelijk om in elke kamer van de beste muziek te genieten. Zo kan iedereen naar zijn favoriete nummers luisteren, nieuwe, onbekende muziek ontdekken en genieten van de beste geluidskwaliteit.

Dat doet Sonos overal ter wereld, in meer dan zestig landen, met tientallen streaming- muziekdiensten, via duizenden winkels en in miljoenen huishoudens. Doordat Sonos constant investeert in software en services, wordt de muziekbeleving van klanten nadat ze hun Sonos-producten hebben aangeschaft alleen nog maar beter. Sonos verandert de manier waarop mensen naar muziek luisteren – huis na huis.

Sonos, Inc. is een privé-onderneming, gevestigd in Santa Barbara (Californië), met vestigingen in Boston en Seattle, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland en China.

© 2004-2015 by Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos en alle productnamen en slogans van Sonos zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sonos, Inc.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht